Преди трите почивни спират движението на камионите над 12 тона

...
Преди трите почивни спират движението на камионите над 12 тона
Коментари Харесай

Ограничават движението на камионите преди почивните дни

Преди трите почивни стопират придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, оповестиха от АПИ.

От 16 ч. до 20 ч., ще е лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по следните пътни посоки:
автомагистралите; път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала " Струма " при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ; път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево.
Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на пътищата.

Във връзка с упования натоварен трафик Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да карат рационално , да съблюдават разпоредбите за придвижване, да не подхващат внезапни маневри и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване.

Шофьорите би трябвало да плануват повече време за пътешестване в секторите, в които се правят поправки действия заради по-ниската скорост на придвижване.

На Автомагистрала " Хемус " се прави ремонт на 4 виадукта , заради това придвижването в региона на оборудванията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се прави в двете посоки в платното за Варна.

На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът минава в двете посоки в платното за София.

За облекчение на трафика в последния почивен ден - на 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна.

Поради извършващите се ремонтни действия камионите над 12 тона ще се отклоняват при 30-ти км от пътен възел " Витинска река " по път I-1 София - Ботевград и път II-17.

Ремонти има и на двата моста на Автомагистрала " Хемус " на територията на област Шумен.

При 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас придвижването на автомагистралата се реализира в двете посоки в платното за София.

Ремонтни действия се правят и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на Тракия. Движението се реализира в двете посоки в платното за Пловдив. Шофьорите могат да употребяват различни направления.

Тежкотоварните транспортни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 24 септември, от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС , пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност има две ленти за излизащите от София.

На 24 септември в същия сектор ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Люлин ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР