Преди три месеца съобщихме за уличаването на компанията HMD Global

...
Преди три месеца съобщихме за уличаването на компанията HMD Global
Коментари Харесай

HMD Global ще премести всички потребителски данни на Nokia телефоните във Финландия

Преди три месеца съобщихме за уличаването на компанията HMD Global в изпращане на потребителска информация от Nokia телефони на китайски сървъри. Това сложи под въпрос цялата конфиденциалност на компанията по отношение на потребителите и в тази връзка тя прави грандиозна стъпка. HMD показа, че си партнира с Гугъл Cloud и консултантската компания CGI и ще трансферира данните от Nokia телефоните на сървъри в център в Хамина, Финландия . В това число е и информацията за активиране на мобилните устройства и характерностите за тяхната продуктивност.

Новите смарт телефони Nokia 4.2, 3.2 и 2.2 автоматизирано ще се свързват с финландския информативен център за предпазване на данни. Останалите устройства от портфолиото на HMD Global ще стартират прехвърлянето на данни след издаването на Android Q. Предполага се, че планът ще е приключен изцяло през 2020-та година. Преди това потребителските данни бяха съхранявани в Сингапур под опеката на Amazon Web Services.

Джухо Сарвикас от HMD Global показа в изказване: „Google Cloud и CGI бяха естественият избор да бъдат наши стратегически сътрудници с помощта на нашите съществуващи колаборации с тях… Искаме да останем отворени по отношение на подозренията по какъв начин събираме и съхраняваме данни за активация на телефони и желаем хората да знаят по какъв начин това трансформира тяхното прекарване.“

Данните на притежателите на смарт телефони са извънредно значими и днешно време е мъчно да се съхраняват несъмнено. Различните приложения и услуги си служат с тази информация по друг метод и някои не са толкоз дискретни, колкото би трябвало. За благополучие бъгът с Nokia 7 Plus към този момент е отстранен и приключване на конфиденциална информация няма (поне не формално).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР