Преди три години Фрог нюз алармира за куп безобразия, които

...
Преди три години Фрог нюз алармира за куп безобразия, които
Коментари Харесай

Още преди три години Фрог алармира за безобразия в болница „Св. Анна“. И нищо

Преди три години Фрог нюз сигнализира за куп безобразия, които се правят в столичната клиника „ Света Анна “, позната още като Окръжна болница.
През май 2017 година медията ни разкри, че „ В болница „ Св. Анна” са изписвани мощни упойващи субстанции като за международно в края на март и началото на април т. година Най-страшното е, че това е станало с изцяло нередовни документи. Тези констатации са в детайли разказани при инспекция на РЗИ-София област, научи Фрог нюз от източници от здравното министерство “. Твърденията ни бяха подкрепени с контретни документи.

След това информирахме обществото за куп съмнителни публични поръчки за закупуване на скъпоструваща техника за милиони. От разкритията ни, обаче не последва нищо. Единственото, което постигнахме бе, че инспектори бяха пратени на място, с цел да видят какво е финансовото положение на лечебното заведение.

Две следващи седмици следствие на НТВ демонстрира и други нередности. Разказано бе по какъв начин шефовете на столичната Окръжна болница – " Света Анна ", в тандем с една странна консултантска компания, източиха 250 000 лв. посредством мним европроект. Европроект за образование по британски език на 500 души от личния състав, включително и санитарки на по седемдесет години.

Разследването разкри, че това образование е осъществено единствено по документи. Служителите, включително санитарките, са принуждавани да се подпишат под документи, че девет месеца са ходили на курс, без даже да знаят, че подобен се е провел. Принуждавани от човек от администрацията, изпратен от шефовете на болничното заведение.

Преди години Близнаков е назначен за шеф на болничното заведение в Хасково. Като подобен той подписва един много чудноват контракт с една старозагорска компания. А точно болничното пране да се пере в пералня в Стара Загора. И по този начин години наред, тонове болничното пране пътува сред Хасково и Стара Загора.

Когато преди пет години приятелят му Петър Москов става министър на опазването на здравето, от болничното заведение в Хасково, Близнаков е назначен за шеф на столичната Окръжна болница, където пък в този момент Москов му е заместител. И внезапно прането на Окръжна болница стартира да пътува от София до Стара Загора и назад. Общо 500 километра. Всеки ден. Десетки тонове. Защото шефът Близнаков е сключил контракт със същата старозагорска пералня.

След социална поръчка, несъмнено, в която наред с поставените много особени условия, тя печели с цена една стотинка на кг. Оферта по-ниска с една стотинка от останалите претенденти.

И по този начин прането на столичната Окръжна болница ежедневно пътува 500 километра сред София и Стара Загора. Покрай този случай с изненада излиза наяве, че тази съмнителна процедура не се ползва единствено тук. И че го вършат и други лечебни заведения, чието пране също всекидневно циркулира по пътищата на страната. Освен, че изминава стотици километри, постоянно пералните, до които пътува, са противозаконни. Със заместник-председателя на Асоциацията за промишлено пране екипът, който работи по следствието, направи къса обиколка.

А за какво шефовете на упоменатите лечебни заведения не изпращат собствен представител да огледа пералните, които се явяват и печелят публичните поръчки. И които постоянно са на стотици километри? Отговорът оставяме на вас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР