Преди три години австралийският милионер Али Банат научил, че боледува

...
Преди три години австралийският милионер Али Банат научил, че боледува
Коментари Харесай

Почина милионерът, който раздаде всичко на бедняците, след като научи, че има рак

Преди три години австралийският милионер Али Банат научил, че боледува от рак, а лекарите му споделили, че му остават седем месеца живот. Тази ужасна вест промени напълно живота му. И въпреки да надживя седемте месеца, въпреки всичко заболяването се оказа по-силна и той умря на 32-годишна възраст.


Той бе предприемач от Гринкреа, югозападната част на Сидни. След като научи диагнозата си, той продаде цялото си благосъстояние, а парите подари на доброволни организации.


Преди две години той основа организацията Muslims Around the World, чиято цел е да оказва помощ на бедните мюсюлмани в страни като Того, Гана и Буркина Фасо. Смята се, че организацията е събрала към 2,1 милиона $.





Преди заболяването той харчел парите си за първокласен живот, с който демонстрираше в обществените мрежи.

След като разбра за заболяването, той снима малко видео със заглавие " Имам рак за подарък ", в което разказва своята диагноза като подарък, който ще му даде опция да се промени. На клипа са показани първокласните си и скъпоценни притежания и разкри, че има намерение да ги продаде, а парите ще се употребяват за построяването на село, в което ще живеят повече от 300 вдовици и където ще има учебни заведения за 600 сираци.

Във видеото, което снима, преди да почине, Али помолил хората неговата работа да не престане с неговата гибел. Хората, инспирирани от образеца на младия предприемач, събраха още 1,3 милиона $ след неговата гибел.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР