Преди това, в продължение на повече от три години, Ogilvy

...
Преди това, в продължение на повече от три години, Ogilvy
Коментари Харесай

The Smarts поема рекламното обслужване на IKEA

Преди това, в продължение на повече от три години, Ogilvy Group Bulgaria обслужваха IKEA

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (16 януари)

Осем предложения в търга за огромната туристическа реклама в 22 държави; Рекламните вложения в България ще набъбнат с 3% през 2018 г.; " Нова броудкастинг груп " получи правата за тенис шампионата в София; " Стандарт " може да смени притежателя си; Новата печатна реклама на IKEA и расистка ли е в действителност рекламата на H&M и други
16 яну 2018
Осем предложения в търга за огромната реклама на туризма в 22 страни

По множеството от оповестените позиции има по един претендент
14 яну 2018 Независимата българска рекламна организация The Smarts и PR организацията, част от портфолиото й - " Параграф 42 ", поемат информационното обслужване в България на шведския мебелен производител IKEA. Двете компании ще работят върху правенето на информационна тактика на марката, която ще включва креативен, цифрови и PR решения, както и BTL интензивности.

Преди това, в продължение на повече от три години, IKEA работеха с информационната група Ogilvy Group Bulgaria, които разясниха, че преустановяват партньорството си с рекламодателя в края на 2017 година, защото не са постигнали предоговаряне на финасовото си съглашение за креативен и PR услуги, и не престават работа единствено за медийното обслужване на клиента.

Разширен конкурс

IKEA провежда общ конкурс, който сплотява рекламното и PR обслужване. " Брифът беше отражение на цялостното показване на IKEA и стремежът на марката да доближи до още повече хора в цяла България. PR заданието беше обвързвано с насърчаване на предложение по съответен проблем ", разяснява за " Капитал " Йоана Цонева, маркетинг управител на IKEA в България.

В рамките на състезанието организациите The Smarts и " Параграф 42 " създават няколко информационни концепции обединени от посланието " Всеки може ". Управляващият шеф в " Параграф 42 " доктор Александър Христов изяснява, че информационните оферти са съобразени с полезностите на IKEA, а точно да предлага мебели и аксесоари, които допустимо най-вече хора могат да си разрешат. " Въпреки че е водач по познатост в сектора, компанията има и капацитет за развиване, което беше и едно от главните задачи в брифа, а също и една от главните цели на връзката на компанията, дружно с концепцията за достъпността и демократичния дизайн ", прибавя още той.

От компанията не разясниха кои са другите организации, взели участие в състезанието за информационно обслужване на IKEA, само че съгласно няколко самостоятелни източника на пазара това са били Noble Graphics и All Channels Communication.

Сред главните критерии за избор на организациите е било " познаването на пазара за обзавеждане на дома и схващане потребностите на потребителите, показване на интегрирано информационно предложение във всички канали, дълготрайни информационни послания, креативен метод, новаторско потребление на цифрови медии и справяне с спешни обстановки ".

Всичко на едно място

През последната година рекламната промишленост се развива в посока централизирано обслужване на рекламодателите, при което организациите от една информационна група дават отговор за съществена част от връзката на клиентите си. Освен чисто организационни позитиви, този модел на работа икономисва и разноски на фирмите. " Определено считаме, че сходна интеграция е добра за всеки един бранд, в актуалната фактически е свръх значимо всички връзки да работят дружно, в синхрон, за постигането на синергия – надлежно, на оптимално положителни резултати ", разяснява за " Капитал " Радослав Бимбалов, създател на The Smarts.

Върху цялостното информационно обслужване на IKEA ще работи екип от 10 индивида, с опция за присъединение на още хора при нужда. От организацията разясняват, че екипът е формиран от експерти с друго портфолио, а водачите на обособените действия имат над 6 години опит в връзките.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР