Преди това титлата за най-стръмна улица принадлежеше на улица Болдуин

...
Преди това титлата за най-стръмна улица принадлежеше на улица Болдуин
Коментари Харесай

Тази улица бе обявена за най-стръмната в света

Преди това купата за най-стръмна улица принадлежеше на улица Болдуин в Дънедин, Нова Зеландия, която в най-стръмната си част е с надолнище от малко над 19 градуса.

"Изпитвам облекчение и наслада. Съжалявам за новозеландците, само че по-стръмното си е по-стръмно ", споделя пред BBC Гуин Хадли, който бе част от акцията за коронясването на Форд Пен Лек като най-стръмна улица в света.

Новозеландците пък одобриха загубата с възприятие за комизъм.

"Все още съм сърдит. Ядосан съм за доста неща по света тази седмица, само че това просто ми правили седмицата – благодаря ви, " споделя Хамиш Макнийли от новозеландския новинарски уебсайт Stuff.

Според него към този момент има планове улица в Сан Франциско да отнеме купата от Уелс.

Хийдли знае какъв брой мъчно може да бъде от време на време за живеещите на Форд Пен Лек.

Повечето от жителите там живеят в подножието улицата, само че аптекарят и пощенският клон са на върха.

Хийдли разкрил, че улицата е най-стръмната във Англия, макар че употребяваната методология в тази ситуация с новозеландската улица Болдуин е по-различна.

Затова той поръчал премерване на наклона на улицата през януари, което посочило, че Форд Пен Лек е малко по-стръмна от сегашния рекордьор в Нова Зеландия.

Местните поданици в този момент се надяват тя да се трансформира в туристическа атракция, както и да бъде огромна част от живота в града.



Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР