84-годишен мъж ще бъде изправен пред съда, обвинен в стрелбата по чернокожия тийнейджър Ралф Ярл, който почукал на грешна врата

...
Преди това Лестър се пледира за невинен, но съдията от
Коментари Харесай

Преди това Лестър се пледира за невинен, но съдията от окръг Клей Луис Англес постанови, че той ще бъде изправен пред съда, след като изслуша няколко свидетели, включително Ралф , на предварително изслушване.

Следващата му съдебна дата е обвинение, насрочено за 20 септември.

Говорейки тихо по време на показанията си, Ралф каза, че е изпратен да вземе братята си близнаци но нямаше телефон, след като го загуби в училище.

Изображение: Ралф Ярл беше описван от членове на семейството като талантлив музикант. Снимка: Facebook

Къщата, в която възнамеряваше да отиде, беше съвсем на кратко разстояние от неговата, но той случайно тръгна по грешната улица и почука на входната врата на Лестър на 115-та улица в Канзас Сити.

Когато вътрешната врата се отвори, Ралф каза, че е протегнал ръка, за да хване защитната врата, предполагайки, че Лестър е родител на приятелите на брат му.

Вместо това Лестър казал на тийнейджъра: „Никога не идвай тук отново."

Прочетете повече:
Издадена е заповед за арест на Андрю Лестър
Мъж, обвинен в стрелбата по чернокож тийнейджър, се предава
Чернокож тийнейджър е прострелян "в главата"

< p>Ралф каза, че е бил прострелян в главата, като ударът го съборил на земята и след това бил прострелян в ръката.

Тийнейджърът продължава да се лекува от травматичното мозъчно нараняване, което е получил в резултат на стрелбата, но планира да учи инженерство, когато завърши гимназия.

Баща му, Пол Ярл, каза, че синът му все още се бори психологически след инцидента.

Защита на Лестър, адвокат Стив Салмън каза, че е действал при самоотбрана, ужасен от непознат, който смятал, че се опитва да го ограби.

Изображение: В съда шепа хора вдигнаха тениски с надпис „Справедливост за Ралф“. Снимка: AP

„С възрастта и физическия си недъг той не е в състояние да се защити“, каза г-н Салмън, добавяйки, че Лестър е бил обезпокоен след инцидента.

Мисури е един от около 30 щата с закони за „отстояване на позицията“, които позволяват на хората да реагират с физическа сила, когато са заплашени.

През последните няколко месеца бяха събрани близо 3,5 милиона долара (2,7 милиона британски лири) в помощ на Ралф и семейството му.< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР