Преди точно една година Левски беше разтресен от напускането на

...
Преди точно една година Левски беше разтресен от напускането на
Коментари Харесай

Люпко Петрович разкри защо си тръгна от Левски, каза тежки думи

Преди тъкмо една година Левски беше разтърсен от напускането на старши треньора си Люпко Петрович. Това се случи тъкмо в часовете преди мача с Берое, една седмица след дербито с ЦСКА. 

Сърбинът остави " сините " отпред на класирането, а след това те се сринаха в представянето си и приключиха едвам трети. В особено изявление за " Спортно шоу Гонг " по Дарик радио Петрович разкри всички аргументи за напускането си и упрекна за тях тогавашния състезателен шеф Станислав Ангелов. " Никога не споделих за какво си потеглям от обичания си тим Левски. Ето в този момент Станислав Ангелов сподели всичко. Аз не би трябвало да приказвам. Той постоянно искаше да ме смени. Оставих Левски преди всичко. Той унижи Левски, а не мен след напускането ми ", сподели Петрович. 

" За индивида Станислав Ангелов става въпрос. Какъв човек е той и по какъв начин работи е задоволително да кажа, че той два пъти се е съдил с Левски. Той приказва, че е огромен левскар, само че аз не му имам вяра. Заради него напуснах, той не ми дaде да доведа нови играчи, не ме е уважавал, не ме е ценил, работеше против мен. Тежки думи споделям, само че са правилни. Ако не са правилни, не знам какво би трябвало да направи. Той е един човек, който обича единствено себе си ", показа Петрович от Виетнам, където отиде след напускането на " Герена ".

Въпреки че е на другия край на света, именитият треньор продължава да следи протичащото се при " сините " и разкри мнението си за новия им треньор Делио Роси. Според него италианецът е страховит експерт, само че му липсва балканският нрав.  " Трябва да кажа, че Делио Роси е умел треньор и може да направи тим. Но при него няма балканския нрав. Това може да стане огромен проблем, тъй като няма балканския нрав. При мен да беше състезателен шеф Даниел Боримиров и изпълнителен шеф Наско Сираков, щях да стана първенец на България ", сподели именитият сърбин. 

" Делио Роси е добър треньор, всичко положително му мисля. Да се работи в Сърбия и България обаче би трябвало и балкански нрав ", съобщи Петрович и показа за битието си във Виетнам и дали ще остане там след края на сегашния сезон, от който остава към месец.  " Моят тим във Виетнам е една точка обратно от върха в класирането. Добре играем. Дано шефовете платят на момчетата, тъй като в този момент сме втори. Не, няма да съм треньор и следващата година тук, тъй като футболът е аматьорски ", описа Люпко. 

" Остават четири кръга до края, по-късно се връщам в Сърбия, а възнамерявам да дойда и в България ", добави Петрович и най-после се врече в обич на почитателите на Левски, както и на България.  " Поздравявам всички в България, където имам доста хубави моменти. Обичам България като моя татковина. Имам доста другари, почитатели на Левски. Поздравявам ги. Те би трябвало да знаят, че след Цървена звезда, Левски ми е обичаният тим ", приключи Люпко Петрович пред " Дарик ". 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР