Преди точно една година Левски беше разтресен от напускането на

Преди точно една година Левски беше разтресен от напускането на ...

Люпко Петрович разкри защо си тръгна от Левски, каза тежки думи.


Преди точно една година Левски беше разтресен от напускането на старши треньора си Люпко Петрович. Това се случи точно в часовете преди мача с Берое, една седмица след дербито с ЦСКА. 

Сърбинът остави "сините" начело на класирането, а впоследствие те се сринаха в представянето си и завършиха едва трети. В специално интервю за "Спортно шоу Гонг" по Дарик радио Петрович разкри всички причини за напускането си и обвини за тях тогавашния спортен директор Станислав Ангелов. "Никога не казах защо си тръгвам от любимия си отбор Левски. Ето сега Станислав Ангелов каза всичко. Аз не трябва да говоря. Той винаги искаше да ме смени. Оставих Левски на първо място. Той унижи Левски, а не мен след напускането ми", каза Петрович. 

"За човека Станислав Ангелов става въпрос. Какъв човек е той и как работи е достатъчно да кажа, че той два пъти се е съдил с Левски. Той говори, че е голям левскар, но аз не му вярвам. Заради него напуснах, той не ми дaде да доведа нови играчи, не ме е уважавал, не ме е ценил, работеше срещу мен. Тежки думи казвам, но са верни. Ако не са верни, не знам какво трябва да направи. Той е един човек, който обича само себе си", сподели Петрович от Виетнам, където отиде след напускането на "Герена".

Въпреки че е на другия край на света, легендарният треньор продължава да следи случващото се при "сините" и разкри мнението си за новия им треньор Делио Роси. Според него италианецът е страхотен специалист, но му липсва балканският манталитет. "Трябва да кажа, че Делио Роси е опитен треньор и може да направи отбор. Но при него няма балканския манталитет. Това може да стане голям проблем, защото няма балканския манталитет. При мен да беше спортен директор Даниел Боримиров и изпълнителен директор Наско Сираков, щях да стана шампион на България", каза легендарният сърбин. 

"Делио Роси е добър треньор, всичко позитивно му мисля. Да се работи в Сърбия и България обаче трябва и балкански манталитет", заяви Петрович и сподели за битието си във Виетнам и дали ще остане там след края на настоящия сезон, от който остава около месец. "Моят отбор във Виетнам е една точка назад от върха в класирането. Добре играем. Дано шефовете платят на момчетата, защото сега сме втори. Не, няма да съм треньор и догодина тук, защото футболът е аматьорски", разказа Люпко. 

"Остават четири кръга до края, след това се връщам в Сърбия, а планирам да дойда и в България", добави Петрович и накрая се врече в любов на феновете на Левски, както и на България. "Поздравявам всички в България, където имам много хубави моменти. Обичам България като моя родина. Имам много приятели, фенове на Левски. Поздравявам ги. Те трябва да знаят, че след Цървена звезда, Левски ми е любимият отбор", завърши Люпко Петрович пред "Дарик". 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 

Източник: blitz.bg