Преди точно 4 години на този ден взех решение да

...
Преди точно 4 години на този ден взех решение да
Коментари Харесай

Георгиев: Общността избира своите лидери, ще работя за гражданите с цялата си енергия и сърце

Преди тъкмо 4 години на този ден взех решение да вляза в политиката. От дистанцията на времето съм уверен, че то беше вярно, написа във фейсбук ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


През последните 2 години бях ръководител на Столичния общински съвет и с ръка на сърце мога да кажа, че на тази позиция се усещах в действителност потребен за хората. Много работа свършихме дружно, доста проблеми бяха преодолени с общата сила на политици и жители. Без да съм мечтател, аз по този начин разбирам политиката. За нея евентуално има доста какво да се каже. За мен тя е ефикасен инструмент да се реализира бърз краен резултат в решаваното на проблемите на града, акцентира Георгиев.

Днес, 4 години по-късно някои от околните ми към момента считат, че политиката омърсява положителното име. Аз към момента считам, че това не може да ме откаже. Не тъй като не държа на положителното си име - в противен случай. А тъй като имам вяра, че общността избира своите водачи. И съм благополучен, че след 4 години на терен тя ме слага на водещи позиции. Така, със спокойствието да виждам жителите право в очите, влизам в предизборната акция. И мога да ги уверя, че ще работя за тях с цялата си сила и сърце, както и до момента, отбелязва Георгиев.

Той показа и поста си във фейсбук преди 4 години:

„ Скъпи другари, тези от вас, които ме познават, знаят, че постоянно съм желал да бъда потребен на хората. Затова избрах да изучавам „ Право “, тъй като е обществената физика, която подрежда обществото и основава порядък, с помощта на който живеем по-добре.

Затова избрах да съм юрист – с цел да позволявам проблемите на хората. Защото постоянно това да си прав, не е задоволително. Необходимо е да го докажеш и да убедиш отсрещния или съда с причини и доказателства.

Вдъхновен от своите учители, взех решение да бъда помощник в Юридическия факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, с цел да се опитам да предам на другите най-малко част от всичко, на което са ме научили най-светлите мозъци на правната мисъл, които и през днешния ден ме въодушевяват като техен възпитаник и млад сътрудник.

Като правист не мога да приема профанизирането на публичните диспути и приравняването на политиката на разпри и междуличностни спорове – без значение от понятия като истина, правдивост и публичен интерес. Единият вид е да си заставам добродушно у дома и да възнегодувам, другият – да се опитам да направя нещо, с цел да живеем в по-хубав, по-чист и по-добре ръководен град “, акцентира Георгиев.

Затова, с тази обява желая да ви споделя, че одобрих предлагането на госпожа Йорданка Фандъкова да съм част от гражданската квота от специалисти в листата за общински съветници от Местна коалиция ГЕРБ-СДС, в която съм под номер 16. Имаме историческата опция да продължим с нея развиването на града ни - на по-високи обороти, с повече експертен капацитет и по-малко политическо говорене.

Някои от околните ми към този момент ми споделиха: „ Политиката е мръсна работа, не се захващай, тъй като най-после ще те омърсят “. Тук залогът обаче е доста по-голям от опетняването на моя благосклонност и страхът от това не може да ме откаже да извърша гражданския си дълг. От антични времена общността избира своите водачи поради това, което могат, а не поради страховете им – постоянно и макар тях.

Аз имам вяра, че мога да бъда потребен и ще се веселя да споделя концепциите си и да чуя вашите оферти по какъв начин да създадем София такава, каквато желаеме да бъде.

Демокрацията е по този начин устроена, че волята на жителите дефинира ориста им. Ще се веселя, в случай че ми помогнете да работим дружно за нашата – с нова сила, с несломима воля и с подготвеност. Пък „ каквото сабя покаже “, написа още в поста си преди 4г. Георгиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР