Преди старта на учебната година започнахме срещи с директорите по

...
Преди старта на учебната година започнахме срещи с директорите по
Коментари Харесай

Слагат полицаи по възловите булеварди и натоварените кръстовища, ще помагат на децата да пресичат


" Преди старта на образователната година започнахме срещи с шефовете по места в образователните заведения и с управлението на Инспектората по образованието, с които набелязахме ограничения, които да подсигуряват живота и здравето на децата. Колегите от районните ръководства са провели срещи и са направили инспекции на учебните заведения като са дали наставления за превеждането във тип според условията. Свързано е с огради, парапети, пешеходни пътеки и самите здания, където се организират образователните занятия. Проведени са срещи с охранителните компании, които охраняват образователните заведения и е направен график на полицейско наличие към учебните заведения. На страницата на регионалната дирекция сме изготвили рекомендации, които са потребни за родителите ", обясни комисар Илиян Илиев, шеф на отдел " Охранителна полиция " във Варна

" От бранш Пътна полиция са подхванати спомагателни ограничения за сигурност за предвижване от у дома до учебно заведение или детското заведение. Извършена е инспекция и оглед на всички детски и образователни заведения по повод пътна сигурност и маркировка и най-много тръбните парапети, ситуирани към учебните заведения, с които да се предотврати ПТП с дете. Успоредно с това е планирана и се организира взаимна полицейска интервенция със чиновници на пътна полиция и ДАИ, ще бъдат тествани всички рейсове, които са към МОН, и с които се прави транспорт на възпитаници най-много в дребните обитаеми места до образователните заведения.

Подготвя се график взаимно с РУО и МОН, в който ще се съдържат дати, на които чиновници от КАТ и служители на реда ще участват за беседи, лекции и провеждане на интерактивни игри в учебните заведения. Екипите на Пътна полиция ще бъдат ситуирани по основните булеварди и натоварени кръстовища, където има образователни заведения при започване на образователните занимания и края на часовете за подкрепяне безопасността при секване.

Основна рекомендация, която изхожда най-много от главните аргументи за ПТП с деца в начално и предучилищно образование, наложително родителите на тези деца да приготвят, срещнат и изискват от децата да съблюдават избран и прецизен маршрут от учебно заведение до у дома и той да е съгласуван с пътната инфраструктура, да обезпечава минимум конфликтни точки този маршрут. Успоредно с това за децата от втора образователна промяна, е наложително в облеклото им да се съдържат светлоотразителни детайли или облеклата да са светли, с цел да са забележими и разпознаваеми от водачите и останалите участници в придвижването ", разяснява основен контрольор Петко Камбуров, оглавяващ Пътна полиция Варна.

От полицията допълниха, че всички притежатели на заведения и търговски обекти наоколо до училищата са предизвестени да не продават алкохол и цигари на малолетни и малолетни. 

По отношение на разпространяването на опиатите ще се правят текущи  профилирани полицейски интервенции към учебните заведения.

Органите на реда насочиха апел към младите водачи да съблюдават разпоредбите за придвижване, защото постоянно тяхното безразсъдно държание става мотив за катастрофи. 

Стана ясно още, че инсталираните камери за видеонаблюдение в общинските учебни заведения ще бъдат следени от център в Община Варна, който ще дава при потребност записите на полицията. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР