Преди старта на най-новия проект на Държавен куклен театър Сливен

...
Преди старта на най-новия проект на Държавен куклен театър Сливен
Коментари Харесай

Майстора и Маргарита на сцената на ДКТ Сливен

Преди старта на най-новия план на Държавен куклен спектакъл Сливен - " Майстора и Маргарита ", управлението на културната институция ще даде конференция.Срещата с публицистите ще се състои на 1 септември от 10 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция.
За новия план ще опишат Ефимия Павлова - шеф на ДКТ Сливен, Димитър Стефанов - режисьор на спектакъла, кактои част от актьорите, участващи в,, Майстора и Маргарита ".

Предстоящата режисура на сливенска сцена е по романа на Михаил Булгаков, включващ четири типа лаборатории.
Режисьор е Димитър Стефанов, сценограф - Ясмин Манделли, композитор - Милен Апостолов, а хореографият е на Анна Кабакова.

Участващите артисти са Алекса Манчева, Андрей Иванов, Вангел Апостолов, Василена Чернаева, Виктория Иванова, Георги Янев, Димо Савов, Илияз Иляз, Мадлен Бисерска, Миглена Господинова, Петър Петров,Росен Иванов, Силвана Петрова, Яница Халачева.

" Майстора и Маргарита ", принадлежи към тези творби в историята на човечеството, които са се трансформирали в неразделна част от неговия нравствен живот. " Вечни проблеми " и моментни " истини ", които изчезват със залеза, величествен възторг и покруса и явна ирония и гротеска, обич и изменничество, религия и нейната загуба, положително и зло като положение на човешката душа. Всеки апел към него е ново встъпление в света на устойчивите морални полезности и същинска просвета. Спектакълът е жанрово самостоятелен като куклен спектакъл за възрастни, отговаряйки на най-съвременните търсения в европейската театрална процедура. Спектакълът се осъществя на лабораторен принцип с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по Програма за възобновяване и развиване на държавни, общински и районни културни институти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР