Преди срещата на върха на ООН за климата в Ню

...
Преди срещата на върха на ООН за климата в Ню
Коментари Харесай

Скания мисли отвъд хоризонта: 12 града ще видят най-новата версия на метан

Преди срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в Ню Йорк доста компании дават своя бизнес принос към тази световна идея. Един от водачите в тежките транспорти като Скания ще спре на 20 септември работата си в централния офис, както и в индустриалните обекти и локалните звена на компанията по целия свят за един час. В това време чиновниците ще научат повече за промените на климата и ще дават хрумвания за това по какъв начин компанията може да усъвършенства работата си, с цел да щади природата.

" Ние работим целеустремено в тази посока и това оказва надълбоко въздействие върху нашите артикули, нашето произвеждане и метода, по който вършим бизнес ", споделя президентът и изпълнителен шеф Хенрик Хенриксон.

Скания България прави освен това и започва Road Show обиколка в 12 града, която ще включва показване на най-модерните тежкотоварни транспортни средства и рейсове на CNG из цялата страна. " Това е нашият бърз принос към чисти транспортни услуги " – сподели Петър Дончев, изпълнителния шеф на Скания България. Кампанията ще провежда локалния потенциал от бизнеса за съгласуваност и основаване на взаимоотношения сред клиентите, доставчиците на метан, фирмите-потребители на транспортни услуги, общините и ще показва модерните решения за " чиста " експедитивност на доставките. Форматът на събитието е " Бизнес закуска " - презентация, филми и полемики (насочени към бизнеса и обществото), както и тест драйв.

" Бихме желали, посредством акцията Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!, да предизвикаме и други компании да подхващат дейности и се надявам дружно да реализираме огромно влияние в България. Скания се ангажира да насочи прехода към устойчива транспортна система ", акцентира Петър Дончев. Денят на климата е друга стъпка към осъществяването на тази задача. " Скания непрестанно работи за минимизиране на излъчванията от своите артикули. Амбицията ни е за понижаване на равнищата на излъчванията, генерирани от личните експлоатационни и транспортни отпечатъци в тези региони ", добави още Петър Дончев, изпълнителен шеф на Скания България.

Основните цели, с които се ангажира Скания, са следните:
Да понижи излъчванията на CO2 с 50 % от сухопътния си превоз на превозен звук до 2025 година

Да понижи CO2 излъчванията в своите интервенции с 50 на 100 до 2025 година

Преминаване към 100 % без изкопаеми горива за електричество до 2020 година

Да продължи да предлага най-широката гама от артикули на пазара с различно на изкопаемите горива задвижване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР