Преди специалистите от НАСА да включат двигателя на Juno, за

...
Преди специалистите от НАСА да включат двигателя на Juno, за
Коментари Харесай

Сондата Juno влезе в Guiness като най-бързия космически кораб

Преди експертите от НАСА да включат мотора на Juno, с цел да забавят сондата и тя да се откри в орбита към Юпитер, галактическият транспортен съд се е движил в космоса със скорост, която е мъчно да си представим. Това даде съображение на специалистите от Guinness World Records да оповестят, че това е най-бързият галактически транспортен съд, издигнат в миналото от човешка ръка хора.

Juno e с размерите на баскетболно игрище и преди НАСА да „ натисне спирачката “ е летял със 165 000 благи в час (265 485 км/ч) . При включването на мотора – спирачка скоростта на сондата за 35 минути е понижена до 1212 благи в час. Така Juno усъвършенства върха на сондата Helios 1, който беше подложен преди няколко десетилетия.

След като беше изстрелян през август 2011 година, Juno е минал 1.7 милиарда благи (2,7353 милиарда километра) с цел да доближи до орбитата на Юпитер. Сега корабът обикаля към газовия колос, най-голямата планета на нашата слънчева система. Нужни са му 53 земни дни, с цел да направи една цялостна обиколка към нея.

През октомври сондата ще бъде свалена на по-ниска височина над планетата и ще прави една обиколка на Юпитер за 39 дни. Това ще разреши на НАСА да изследва по-добре високата радиация към планетата и състава на нейните облаци. Задвижвания със слънчева сила Juno ще изследва също по този начин магнитното поле на Юпитер и състава на структурата на планетата.

Юпитер е антична планета от нашата слънчева система и учените се надяват посредством данните идващи от газовия колос да схванат по-добре тайните на формиране на нашата слънчева система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР