Преди шест месеца поехте отговорност за страната в труден момент,

...
Преди шест месеца поехте отговорност за страната в труден момент,
Коментари Харесай

Радев към служебния кабинет: Спряхте свободното падане на държавата

" Преди шест месеца поехте отговорност за страната в сложен миг, прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система ", съобщи президентът Румен Радев на формалната гала, на която показа дилемите и целите на служебното държавно управление.

" Успяхте да спрете " свободното рухване " на страната ", обърна се към министрите от служебния кабинет президентът Румен Радев.

" Давам образец с енергетиката, там за няколко месеца бе осъществен същински скок, беше приключен интерконекторът с Гърция, проведоха се първите действителни транспарантни търгове за доставка на полутечен газ, реши се казусът със слотовете за десетилетия напред ", добави Радев.

В четвъртък президентът издаде декрет, с който назначи служебно държавно управление от 3 февруари с министър-председател Гълъб Донев. Единствената смяна в състава е министърът на културата - Найден Тодоров поема поста от проф. Велислав Минеков.

С различен декрет Радев разпусна 48-ото Народно заседание. Държавният глава насрочи парламентарни избори за 2 април 2023 година

Той добави, че съществена задача на държавното управление е подготовка на почтени и транспарантни избори.

" Очаквам и планът за национална детска болница да продължи да се развива с нужния ритъм, както и планът за незабавна здравна помощ. Доказахте, че имате темперамент освен да преодолявате провокациите, само че да вземате виновни решения за бъдещето, тъй като неналичието на решения през днешния ден, значи крах и застой в бъдеще. Безпрецедентното въздействие и динамичност на световните стопански и политически процеси не значи, че България би трябвало да бъде обречена на безвремие.

Очаквам решенията, които вземате да бъдат в полза на българските жители да са рационални, да водят към нашето почтено европейско бъдеще и да оферирате добра основа, върху която идващото постоянно държавно управление да стъпи ", акцентира Радев.

" Участниците в предизборната акция ще се опитат да си приписват вашите триумфи. Призовавам ви да пазите хладнокръвие, да не се намесвате в акцията и да не вземате страна, само че да отстоявате истината, вашето персонално достолепие и ползите на ведомствата, и на българските жители ", прикани още Радев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР