Преди шест години, при протест с искане за оставка на

...
Преди шест години, при протест с искане за оставка на
Коментари Харесай

Варненци искат паметна плоча на Пламен Горанов

Преди шест години, при митинг с искане за оставка на тогавашния кмет на Варна Кирил Йорданов и локалната власт, се самозапали 36-годишният Пламен Горанов. За жал будният жител не съумя да се пребори с изгаранията си и умря на 3 март. Младият мъж се трансформира в един от знаците на митингите през 2013 година, а постъпката му беше последвана и от други хора от цялата страна.
Трагичното събитие се случва навръх 20 февруари и по тази причина през днешния ден пред постройката на общината, ще се съберат жители и представители на политически сили, които упорстват за слагане на паметна плоча на Горанов. Исканията им са мемориалният знак да бъде подложен на мястото на Грамадата, която протестиращите тогата направиха. По-късно тя беше отстранена след решение на Общински съвет – Варна, само че сега още веднъж съществува.
" На 20 февруари 2019 година се навършват шест години от достигналия до прекаленост митинг на Пламен Горанов против варненските кмет и общински съвет. Самозапалването и гибелта на младежа провокираха доста жители да изградят Грамада пред постройката на Общината. С това те ясно обявиха две неща – своята съпричастност към Пламен Горанов и своето неодобрение към ръководството на нашия град.

За тези шест години Грамадата бе премахвана няколко пъти от локалната ни администрация, нормално по късна доба.

Но тя е там и през днешния ден.

Ясно е, че общинските чиновници не харесват грамадите и постоянно ще ги отстраняват, което ще предизвика нови и нови.
Грамади няма да има едвам тогава, когато няма мотиви за неодобрение!

Наред с това, ние, като жители на Варна, настояваме за построяването на мемориален знак в памет на Пламен, който почина в ужасни страдания. За да се знае и помни от всички и в никакъв случай да не се повтаря тази покруса! ", написаха в обществените мрежи уредниците на събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР