Преди шест години фермерът от Илинойс Джон Акерман изобщо не

...
Преди шест години фермерът от Илинойс Джон Акерман изобщо не
Коментари Харесай

Фермите в САЩ все повече разчитат на работници на договор, които са силно изложени на екстремни климатични условия

Преди шест години фермерът от Илинойс Джон Акерман въобще не нае служащи на контракт. Сега той нормално наема към 22 всяка година посредством локален координатор, който оказва помощ на фермерите да наемат екипи от аграрни квалифицирани служащи, постоянно латиноамериканци. Тези екипи ръчно плевят соята, която Акерман отглежда дружно с тиквените и царевичните култури, които той употребява за своя фокусиран най-вече върху есента екип за агротуризъм.

Той към момента наема почти същия брой локални поданици, към 25 служащи на ненапълно работно време в есента, доста от тях младежи или млади възрастни, с цел да организират разпродажби и да берат тикви. Той обича да наставлява младежи, само че споделя, че в последно време се усеща по-трудно да се оправдае наемането на неопитни служащи, когато договорно наетите служащи правят същата тежка, физическа работа по-бързо и по-добре.

„ Притеснявам се за деня, който идва, когато е по-добър избор да имам служащи на контракт да идват и да ми оказват помощ ” пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР