Преди седмици стана ясно, че организаторите на турнира от Големия

...
Преди седмици стана ясно, че организаторите на турнира от Големия
Коментари Харесай

Водещият руски тенисист Даниил Медведев се надява, че ще получи възможност да играе на Уимбълдън

Преди седмици стана ясно, че уредниците на шампионата от Големия шлем възнамеряват да наложат забрана за участие на тенисисти от Русия и Беларус заради войната в Украйна.

Това желание докара до доста рецензии от мъжката и женската тенис асоциации. Новак Джокович и Рафаел Надал също показаха противоречие.

" Опитах се да проследявам какво се случва, тъй като сега аз няма какво да вземам решение. Мисля, че всичко зависи от " Уимбълдън ", АТП и английското държавно управление ", сподели руснакът, който не игра в последните шест месеца поради интервенция от херния.

След началото на войната в Украйна съветските тенисисти се състезават под безпристрастен байрак. От " Ролан Гарос " също ги предизвестиха, че при политически изказвания и поддръжка към президента Владимир Путин те ще бъдат глобени.

" Това е комплицирана обстановка, като всяка в живота. Ако питате 100 играчи, всеки ще има друго мнение. Същото е да покажа една топка за тенис на 100 души - едни ще кажат, че е зелена, а други жълта. За мен е жълта, само че в случай че някой ми каже противоположното, аз няма да вляза в спор с този човек ", добави Медведев, предава Дневник. 

Вторият в международната класация игра край на Australian Open, изгубен от Рафаел Надал. По-късно той получи травма и пропусна шампионатите на червени кортове в Монте Карло, Мадрид и Рим.

Надеждите на Медведев за присъединяване в " Уимбълдън " остават. От " Ол Инглънд клъб ", който е уредник на шампионата, оповестиха, че решението им за безучастие на руснаци е в съгласие с английското държавно управление.

" Не знам дали това решение е извънредно и всичко е завършило. Ако имам опция да играя, ще се веселя, обичам този шампионат. В противоположен случай ще се приготвя за други съревнования и ще мисля за идната година, в случай че имам късмет да играя ", сподели още Медведев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР