Преди седмица завършиха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за

...
Преди седмица завършиха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за
Коментари Харесай

Ремонтирани социални центрове и още социални услуги за хората в Община Враца

Преди седмица приключиха строително-ремонтните действия по построяването на Център за настаняване от фамилен вид, с потенциал от 12 места. Предстои обзавеждането му и облагородяването на пространството към него.
В рамките на плана се прави и реорганизация на Преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст, с потенциал от 8 места, както и се модернизира постройката на Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст, където живеят 6 младежи.
Местната администрация извършва и план на стойност 751 499 лева, в границите на който се прави реорганизация на Център за социална поддръжка, с потенциал от 100 места и Дневен център за поддръжка на деца с множествени увреждания, с потенциал от 30 места и 60 места за консултативни услуги.
Заместник-кметът Петя Долапчиева акцентира, че е в развой на осъществяване планът за основаването на два Центъра за грижа за лица с психологични разстройства, Център за лица с умствена назадничавост, както и Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване. С реализирането му ще бъдат обхванати 60 консуматори. Капацитетът на всяка една обществена услуга е 15 лица.
След завършването на строително-ремонтните действия Община Враца ще разполага с 22 обществени услуги, в които ще бъдат обхванати над 600 консуматори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР