Преди седмица Twitter заяви, че ще започне по-агресивно да разкрива

...
Преди седмица Twitter заяви, че ще започне по-агресивно да разкрива
Коментари Харесай

Twitter счита българите за руски тролове и масово блокира акаунти до изясняване на ситуацията

Преди седмица Twitter съобщи, че ще стартира по-агресивно да разкрива и да се бори с троловете. Но тези дейности доведоха до напълно непредвидими последствия – получиха се огромни разтърсвания в българската общественост в Twitter.
Все повече и повече български жители се оплакват, че техните сметки са заключени, а при други консуматори известията се филтрират, изключително при потреблението на кирилица . Блокираните Twitter сметки се усилват и обстановката може да нарасне до скандал.



Блокирани са сметки, които нямат никаква връзка с политически тематики и са просто туитове на български език. Препратките към харесано видео в YouTube или към сходен пост стартират да стават причина за изгубване на мненията или блокирането на поста.

Защо се случва това? Според The Verge, променените логаритми за сигурност на Twitter одобряват туитовете на кирилица за постове на „руските хакери“. Новите логаритми наподобява не вършат разлика, дали написаното на кирилица е на български или съветски език. Голяма неточност, като се има поради, че българите са основатели на кирилицата.



Започнаха да се появяват и недоволства от консуматори на Twitter от други страни, в които също се употребява кирилицата.

След приемането на самостоятелните тъжби Twitter отстранява блокажа на акаунта, само че стопира „подозрителните туитове“ и не изпраща известията за нови туитове.

На Twitter му трябваха два дни с цел да отговори със следното:

„Запознати сме и преглеждаме казуса. Правим нужното за решаването му, само че ще продължим да подхващаме нужните дейности за спазването на нашите Общи условия и битката със злоумишлениците“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР