Преди седмица ЦСКА-София не успя да победи Зоря (Луганск), макар

...
Преди седмица ЦСКА-София не успя да победи Зоря (Луганск), макар
Коментари Харесай

Европейската магия на Люпко Петрович отново е големият коз на ЦСКА-София

Преди седмица ЦСКА-София не съумя да победи Зоря (Луганск), въпреки че мачът потегли по допустимо най-хубавия метод за " алените ". Ранният гол на Евандро накара почитателите на отбора да предвкусят още една домакинска победа със " суха мрежа " в Лига Европа, само че противоречива дузпа в края на първото полувреме разреши на гостите от Украйна да изравнят. Резултатът 1:1 се резервира до края, а през днешния ден двата тима още веднъж ще премерят сили, само че този път в Запорожие. Зоря има преимущество, само че в ЦСКА-София са уверени, че могат да отстраняват трети следващ противник в шампионата и да стигнат до плейофите, където ги чака Еспаньол.

Между двата мача с украинците тимът на Люпко Петрович направи нулево тъждество на терена на Лудогорец. В Разград " армейците " напълно не играха отбранително, както мнозина чакаха. Довечера отборът наложително би трябвало да означи най-малко един гол и по тази причина Петрович най-вероятно ще изостави тактиката с трима централни бранители. Почти несъмнено в сърцето на защитата пред Витаутас Черниаускас ще са Раул Албентоса и Нуно Томаш, а по двата фланга ще се разчита на Иван Турицов и Петър Занев. Жанио Бикел и Кристиян Малинов ще имат тежката задача да обезвреждат нападателните халфове на Зоря. Пред тях ще започва Тиаго Родригес, а на върха на офанзивата ще е Али Соу, който се надява най-сетне да прекъсне головата си суша. Човекът във форма - Евандро, ще атакува по дясното крило, а отляво ще стартира Жеферсон.

Извън групата още веднъж останаха двамата капитани Николай Бодуров и Рубен Пинто. Тяхното бъдеще остава неразбираемо, само че от клуба отхвърлят да разясняват обстановката. Факт е обаче, че отсъствието на двама от най-опитните играчи лимитира вариантите пред Петрович. Сърбинът нееднократно е доказвал, че е занаятчия в дуелите на директна елиминация и тимовете му съумяват да вземат своето даже да са в ролята на новобранец. В случая ЦСКА-София се убеди, че не отстъпва по нищо на Зоря и има всички шансове да прескочи още едно ходило в Лига Европа.

Украинците още веднъж ще бъдат без звездата си Артьом Громов, който лекува контузия. Техният старши треньор Виктор Скрипник познава ЦСКА-София още от мачоветте сред " алените " и Рига през предишния сезон. Тогава българският отбор продъжи напред след дузпи. В предни позиции за Зоря ще играе Филип Будкивски, подпомаган от Луньов. През второто полувреме може да се появи младокът Назарий Русин, притеглен чартърен от Динамо (Киев).

На стадион " Славутич Арена " се чакат към 7000 фенове. В украинското състезание на дуелите на Зоря идват много по-малко фенове, само че в евротурнирите е друго.

Люпко Петрович към този момент е побеждавал противник от Украйна като посетител. През 2005 година той беше отпред
на Литекс, когато ловчанлии удариха с 2:0 Черноморец (Одеса). Зоря има общо 10 семейства в мачове на елиминации в евротурнирите и е губл единствено два пъти. ЦСКА-София обаче не се тормози от статистиката и ще се опита да донесе нова доза позитивни страсти на последователите си.

Лига Европа, трети квалификационен кръг:

ЗОРЯ (ЛУГАНСК) - ЦСКА-СОФИЯ (1:1 в първия мач)

Вероятни сформира:

ЗОРЯ (4-4-1-1): Шевченко; Тимчик, Вернидуб, Абу Ханна, Михайличенко; Юрченко, Кочергин, Иванисеня, Хомченовски; Луньов; Будкивски
Старши треньор: В. Скрипник
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Турицов, Албентоса, Н. Томаш, Занев; Бикел, Малинов; Евандро, Тиаго, Жеферсон; А. Соу
Старши треньор: Л. Петрович

СЪДИЯ: Амари Делерю (Франция)
СТАДИОН: " Славутич Арена ", ЗапорожиеНАЧАЛО: 20:00 часа
НАЧАЛО:
20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Лига Европа 3 кръг, четвъртък 15 август  Заря Луганск 20:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР