Преди седмица американският ежедневник Chicago Tribune публикува резултати от собствено

...
Преди седмица американският ежедневник Chicago Tribune публикува резултати от собствено
Коментари Харесай

Съдят Apple и Samsung заради риск от рак, причинен от телефоните им

Преди седмица американският всекидневник Chicago Tribune разгласява резултати от лично следствие, които разкриха, че някои от най-популярните смарт телефони на Samsung и Apple излъчват рисково високи равнища на радиация.
 iPhone 7, Samsung Galaxy S8 и смарт телефоните, които излъчват рискови равнища на радиация
Смартфоните, които излъчват рискова радиация

Apple, Samsung и Motorola са намесени в абсурда

Тази седмица научихме, че към този момент е входирано дело против двете компании, в което се пледира, че iPhone 8, iPhone X и Samsung Galaxy S8 излъчват до 500% повече радиоактивни талази от равнищата, заложени от Федералната комисия по връзки, оповестява RT.

В правосъдните документи се твърди, че такива равнища на радиация " завишават риска от рак, клетъчния стрес, генетичните деформации, повреждат паметта и способността на мозъка да научава нови неща, и могат да причинят неврологични разстройства ".
 Снимка 440011

Според стандартите на Федералната комисия по връзки, радиоактивните честоти, идващи от телефоните на пазара, не би трябвало да надвишават 1.6 вата на кг телесна тъкан.

В Европа до 2 вата на кг се смятат за безвреден предел.

Истината обаче е, че в Съединени американски щати този стандарт е натрапен през 1997 година при проби с бойци, чието тегло е било 100 или повече кг.

В делото се акцентира, че това количество радиация е безусловно противопоказно за децата, които всмукват до 150% повече радиация от възрастните и тежат много по-малко от 100 кг.
 Снимка 440012

Детските черепи също по този начин пропущат до 10 пъти повече радиоактивни талази от тези на възрастните.

При тестванията на Chicago Tribune бе открито, че някои от устройствата на Apple и Samsung излъчват талази, равняващи се на над 6 вата на кг.

Никой от ищците в делото не е пледира за персонални контузии в резултат на облъчването, само че настояват, че Apple и Samsung са подвели потребителите си, като са скрили евентуално застрашаващи живота обстоятелства за продуктите си.

От двете компании към момента не са коментирали по въпроса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР