Преди седем месеца и половина той се строполи на терена

...
Преди седем месеца и половина той се строполи на терена
Коментари Харесай

Нямам търпение да започна. Кристиан Ериксен и завръщането му в големия футбол 

Преди седем месеца и половина той се строполи на терена в Копенхаген по време на откриващия мач от група “Б ” на Европейското състезание по футбол сред Дания и Финландия и накара целия стадион да замлъкне ужасяващ.

Милиони телевизионни фенове по света изтръпнаха при типа на шокираните му съотборници, които го обкръжиха, с цел да го скрият от камерите и публиката, до момента в който медицинският екип му прави сърдечен масаж. В този миг никой не знаеше дали звездата на датския народен тим по футбол и италианския гранд Интер Кристиан Ериксен ще оживее.

За благополучие малко по-късно Ериксен успокои почитателите на футбола от болничното заведение, че положението му е нормализирано. Стана ясно, че той е претърпял сърдечен арест и ще би трябвало да му бъде вграден кардиовертер дефибрилатор, с цел да продължи да живее обикновено. Това обаче сложи на карта кариерата му на професионален футболист.

Интер приключи контракта си с датчанина, защото разпоредбите в Серия А не разрешават в нея да играят футболисти с подобен имплант. Затова 29-годишният Кристиан беше заставен да продължи да преследва самичък фантазията си - завръщане на най-високото равнище в професионалния футбол. Там където той играеше повече от десетилетие преди драмата в Копенхаген.
 Съотборниците на Ериксен го обкръжават, до момента в който медицинският екип му прави сърдечен масаж, 12 юни 2021 година
И той го направи - в последния ден от зимния трансферен прозорец в Англия лондонският клуб Брентфорд разгласи, че е подписал контракт с Ериксен до края на сегашния сезон с алтернатива за продължаването му с още една година.

Привличането му там беше повече от алегорично - Кристиан прекара шест години и половина в британската столица, до момента в който защитаваше цветовете на Тотнъм, преди да премине в Интер през 2020 година Наред с това, в Брентфорд Ериксен се събра със съотборниците си от датския народен тим Кристиан Норгор и Матиас Йенсен, както и с някогашния си треньор в националния тим на Дания до 17 години - Томас Франк.

За да стане допустимо това, Кристиан независимо поддържаше форма дружно с тима на Аякс, с който завоюва три трофеи на Нидерландия сред 2011 и 2013 година Присъединявайки се към Брентфорд, датчанинът ще стане първият състезател, който се състезава в британската Висша лига с сходен пейсмейкър.

“Измина време, откогато го водих за последно, и от този момент се случиха доста неща. Кристиан беше на 16 по това време и се трансформира в един от най-хубавите полузащитници, играли в миналото във Висшата лига. Той завоюва и титли в Европа и се трансформира в звездата на датския народен тим. Възползвахме се от невероятна опция да притеглим състезател от международна класа в Брентфорд “, разяснява във връзка привличането му треньорът Томас Франк пред клубния уебсайт.

“Нямам самообладание да стартира и се надявам да ви видя доста скоро ”, обърна се самият Ериксен към почитателите на “пчеличките ” в малко видео, оповестено в профила на клуба в Туитър.

Датският полузащитник дебютира за националния си тим през март 2010 година, трансформирайки се в най-младия състезател на извършеното по-късно същата година Световно състезание в Южна Африка. През идната година беше разгласен за най-хубавия футболист в Дания, гений на годината в Нидерландия и притежател на премията “Марко ван Бастен ” в Аякс.

Спечели с тима от Амстердам три следващи трофеи в нидерландската Ередивизия, преди да премине в Тотнъм през 2013 година Още през идващия сезон беше разгласен за състезател на годината на лондонския клуб, а през 2015 година за трети път стана най-хубавият футболист в родината си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР