Преди ротацията: Какви са прогнозите за промените в управлението.Темата за

...
Преди ротацията: Какви са прогнозите за промените в управлението.Темата за
Коментари Харесай

Преди ротацията: Какви са прогнозите за промените в управлението

Преди ротацията: Какви са прогнозите за измененията в ръководството.

„ Темата за Конституционния съд е надълбоко неинтересна за българите. Това е напълно елитарен спор “.

Така общественият антрополог Харалан Александров разяснява напрежението към избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

По думите му ръководещите са постигнали учудващо стабилизиране на връзките по тематиката.

Според журналиста Ружа Райчева възмущението на градската десница се случва онлайн,

а не на улиците. „ Десислава Атанасова и нейният избор би трябвало да съживят този митинг и той е извънредно демонстративен удар по изчегъртването на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Но тук казусът е, че хората, които гласуваха за номинацията на Атанасова,
са тези, които ги изчегъртваха ”, съобщи Райчева. По думите ѝ президентът се обрисува като единственият отдушник, който може да понесе тази експанзия.

Банкерът Левон Хампарцумян разяснява икономическата конюнктура в настоящата политическа обстановка в страната. „ Икономиката върви добре.  Германия има признаци на закъснение, само че това още не се е отразило на България. Спестяванията са рекордно високи, безработицата е ниска. Това дава основа, върху която амбициозните политици измислят рецесии ”, съобщи Хампарцумян.

Харалан Александров сподели още, че паниката за стопанската система не се основава на същинско обедняване. „ Неубедителна става способността да мобилизираш огромни групи от хора към някакво отвращение на малцинство, избрало да се ядоса на това или това, разцепило света на положителни и неприятни, в изискванията, в които към този момент функционира политическата класа “, съобщи той.

Ружа Райчева добави, че Делян Пеевски трансформира линията на Движение за права и свободи, която е била константна в продължение на 30 години. „ Ахмед Доган е извънредно внимателен, виновен човек. Изглежда, че нещо се е случило, с цел да оставя той Пеевски да трансформира стила на говорене на Движение за права и свободи ”, съобщи Райчева. И добави, че сега всичко в ръководството би трябвало да върви без спънки, до момента в който трае запълването на квотите в регулаторите.

Според Александров статуквото може да бъде тълкувано като нещо позитивно, тъй като подсигурява предсказуемост в несигурния свят, в който живеем. „ Политическа партия и Демократична България реализираха своята фантазия – да седнат до огромните, могъщи политици Борисов и Пеевски. Може би не са удовлетворени, само че са там и редят регулаторите ”, съобщи Александров.

Хампарцумян прикани пиарът да се замести с дейности. „ Лошите години раждат мощни водачи ”, сподели банкерът.

По думите на Райчева Атанас Атанасов не би трябвало да приема председателския пост на Народното събрание с гласовете на Пеевски.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР