Преди речта си пред Общото събрание на ООН украинският президент

...
Преди речта си пред Общото събрание на ООН украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски призова Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на ООН

Преди речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации украинският президент Володимир Зеленски прикани за изключване на Русия от Съвета за сигурност, съобщи немското издание Tagesschau, представено от " Фокус ".

Освен Володимир Зеленски, канцлерът на германия Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също ще създадат изявления пред Организация на обединените нации.

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува Организацията на обединените народи, че е разрешила на Русия да остане макар нападателната война против страната му. Според осведомителната организация Associated Press Зеленски е декларирал преди началото на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че в интернационалната общественост " към момента има място за съветските терористи ".

Русия е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и има право на несъгласие. Очакваше се да приказва и външният министър Сергей Лавров. Запитан дали ще остане и ще слуша, Зеленски отговори: " Не знам, в действителност не знам. " Това е първият път, когато Зеленски ще се яви персонално на Общото заседание на Организация на обединените нации след съветската офанзива против Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва и немският канцлер Олаф Шолц също ще приказват при започване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Координаторът на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Белия Дом Джон Кърби съобщи по-рано в изявление за The Telegraph, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще предложи Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да бъде уголемен, с цел да противодейства на Русия и Китай.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР