Преди пускането на пазара на нова марка цигари, производителят е

...
Преди пускането на пазара на нова марка цигари, производителят е
Коментари Харесай

Простата истина – цигарите се тестват върху животни

Преди стартирането на пазара на нова марка цигари, производителят е задължен да подсигурява, че те не са толкоз нездравословни, че да убиват бързо. Затова тестването на цигари се прави върху тези, които нямат законови права и няма да предявят иск – животните. Токсичните вещшества се втриват принудително върху кожата и очите на кучета, котки, маймуни, зайци и гризачи, като животинките даже са принудени да вдишват дима посредством тръба, сложена в гърлото им. Обикновено това води до мъчителна гибел.

А ето и по какъв начин цигарите се тестват върху животни:

– Пробиват се дупки в гърлата на дребни кученца, през които посредством тръба се вкарва съсредоточен цигарен пушек.

– Вкарват се жици и електроди с електрически импулси в пенисите на кучетата, с цел да се мери резултата на тютюнопушенето върху половата потентност.

– Слагат се специфични маски на лицата на плъхове, морски свинчета, зайци, котки, кучета, маймуни и от време на време през отвора на маската се вкарва съсредоточен цигарен пушек или се залепят цигари на устите на животните.

– Кучетата са изолирани в специфични затворени пространства, където посредством вентилатори са излагани на мощна централизация на цигарен пушек във въздуха, с цел да се измерят резултатите на пасивното пушене.

– Маймуни са вкарвани в скафандри, напълняни с цигарен пушек.

– Бременни маймуни се излагат на съсредоточен цигарен пушек, с цел да се изследват резултатите на тютюнопушенето върху плода.

– Често след осъществяване на упоменатите проби, животните биват убивани и се прави дисекция на белите им дробове, с цел да се открият признаци на рак на белия дроб.

– Тестовете върху животни са безусловно ненадеждни и развиването на рак на белия дроб или други болести се развива и протича по доста по-различен метод, в сравнение с при плъхове, зайци, кучета или даже маймуни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР