Преди повече от месец изпратихме въпроси до г-жа Биляна Якова,

...
Преди повече от месец изпратихме въпроси до г-жа Биляна Якова,
Коментари Харесай

Ще поеме ли лична отговорност Биляна Якова за неуредиците по Проекта за интегриран градски транспорт? 


Преди повече от месец изпратихме въпроси до госпожа Биляна Якова, началник на Проекта за Интегриран градски превоз във Варна. До този миг не сме получили отговори и затова публикуваме въпросите си към госпожа Якова:

Г-жо Якова, до този миг не бяхте споменавала, /и къде го има като условие в Проекта за интегриран градски транспорт/, че BRT коридорът би трябвало да проработи, когато се одобри новата транспортна скица на града. Защо коридорът не работи и каква е вашата персонална отговорност за това?

По различен съставен елемент от плана /електронната автоматизирана билетна система/ Вие поръчахте да бъдат доставени и инсталирани машини с фискални устройства, а не фискализирани. Ще обясните ли и ще поемете ли отговорност за този очевиден пропуск, поради който машините стоят като монументи месеци наред?

По Компонент 3: Изграждане на система за информация на пасажерите в действително време и слагане на електронни табла за пътническа информация на всяка BRT спирка по трасето, вие казвате, че този въпрос няма отношение към плана. Той има отношение и за какво не е изпълнен този съставен елемент?

Смятате ли, че притежавате нужните качества, опит и умения да управлявате план за над 100 млн.лв.?

Ще поемете ли отговорност за забавянето му и смятате ли, че поставихте в неуместна обстановка Община Варна и кмета Иван Портних с мудните си дейности?

Коя е Биляна Якова

Биляна Якова е машинен инженер, приключила е Техническия университет във Варна, има магистърска степен. В условието на Брюксел за началник на Проекта за интегриран градски превоз условията са, ръководителят да има висше обучение /със степен бакалавър или магистър/, не по-малко от 3 години професионален опит в ръководството и/или осъществяването, координацията, контрола и администрирането на инфраструктурни планове.

Това условие се разминава с биографията на госпожа Биляна Якова. Тя е работила, като асистент лесничей в Държавното горско стопанство в Смядово, след това ръководи частни компании, от 2007 година стартира работа в Централното ръководство на Национална агенция за приходите като специалист „Капитално строителство“, а от 2010 година е специалист в НАП-Варна. Работата й в приходната организация завършва през 2012 година На нито една от посочените длъжности Биляна Якова не е управлявала планове, което е наложително условие, с цел да е началник на плана „Интегриран градски транспорт“.

В това разминаване би трябвало да се търсят неуредиците в Проекта за интегриран градски превоз, само че за жалост Биляна Якова не отговори на нашите въпроси. Най-важният от които е: Ще поеме ли персонална отговорност за дейностите си?

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР