Преди повече от десетина години популярният астролог Емил Лещански заяви,

...
Преди повече от десетина години популярният астролог Емил Лещански заяви,
Коментари Харесай

Да засадиш земетресение

Преди повече от десетина години известният астролог Емил Лещански съобщи, че на 19 април 2009 година Хасково ще бъде разрушено от земетресение. Земетресение нямаше, само че прокуратурата повдигна обвиняване против него по обвиняване, че е " подавал заблуждаващи знаци за паника. " Лещански беше оневинен и от този момент заобикаля да се занимава с предсказание на трусове.

Тази седмица, точно на 3 март, близката до властта " Нова телевизия " се опита да разклати стабилността на страната, като сутринта заяви, че в град Садово е било записано земетресение с магнитуд 4.6. " Новината " беше поета от dariknews.bg, който е част от групата на " Нова ", а по-късно пренесена в цялата плеяда медии, които другояче крепят стабилността на властта - " Канал 3 ", " Труд ", " Фактор ", " Монитор ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Всички те по папагалски повтаряха едно към едно обявеното от " Нова телевизия " при все, че информацията за трусове се разгласява в действително време на уеб страницата на Национален институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките, и в случай че бяха ревизирали там елементарно щяха да видят, че земетресение в Садово с магнитуд 4.6 фактически е имало, само че през февруари на 2018 година

В късния следобяд на националния празник от " Нова телевизия " изтриха дописката си, а поредно тя изчезна и от множеството другите уеб сайтове, с цел да остане само кеш-а на google. Без пояснения, без извинения - като че ли нищо не е било,

Положението се пробваха да замажат от " 24 часа ", които обясниха, че " повода за подправената вест е техническа " - новината за земетресението в Садово през 2018 година била качена по простъпка, а по-късно препечатана от редица уеб сайтове, само че не за друго, а " защото Нова тв е една от дребното достоверни медии ".

Неразбрал остана районният вестник " Марица ", който реши да наблюдава тематиката: " Ето каква е ситуацията в Садово след земетресението " съобщи кореспондента. " Изненадани сме от изтеклата информация за земетресение. Оказва се, че съвсем никой не го е усетил в Садово. Аз и фамилията ми живеем в Катуница и тук не сме усетили нищо ", описа кмета на общината Димитър Здравков пред изданието, успокоявайки, е " досега няма при него постъпили сигнали за потърпевши постройки или хора. "

Единственият шанс на тези медии е, че се държат правилно с властта и не си разрешават да нарушават комфорта ѝ. Иначе евентуално основните редактори към този момент щяха да са обвинени - като клетият астролог Лещански.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР