Преди повече от 60 години ученият Енрико Ферми е на

...
Преди повече от 60 години ученият Енрико Ферми е на
Коментари Харесай

Вероятно извънземни не посещават Земята, но това не означава, че ги няма

Преди повече от 60 години ученият Енрико Ферми е на обяд в Лос Аламос и разисква с сътрудници последните известия за летящи чинии и възможностите за образован извънземен живот, когато задава известния въпрос. „ Но къде са всички? “ той пита трима други нуклеарни физици.

На фона на възраждането на интереса към тематиката в очакване на отчет на американското разузнаване за „ неидентифицирани въздушни феномени “, доста хора задават същия въпрос – и се чудят дали към този момент извънземните са тук.

Наскоро неназовани чиновници, които бяха осведомени със наличието на отчета, обявиха пред New York Times и CNN, че държавното управление не е намерило доказателства, че „ неидентифицираните летящи обекти “ са извънземни галактически кораби, само че не е стигнало до дефинитивно умозаключение за това какво съставляват те и „ НЛО “ ли са.

Експерти са декларирали пред изданието USA Today, че въздушните феномени е малко евентуално да имат извънземен темперамент, само че мнозина имат вяра, че съществува образован извънземен живот.

„ Повечето астрономи са на мнение, че той (интелигентният живот) съществува някъде във Вселената “, споделя астрофизикът от Университета в Манчестър Кристофър Конселис. „ И в случай че съществува, какъв брой постоянно срещан е интелигентният живот? Или супер интелигентния живот? “

Множество водачи на американския флот оповестяват, че са виждали неидентифицирани въздушни феномени в американското въздушно пространство през последните години, а висшите разследващи и военни чиновници би трябвало да показват отчет на Конгреса този месец, отдаден на тематиката.

Докато отчетите постоянно се свързват с дълга история на хипотетични наблюдения на НЛО и отвличания на извънземни, няколко астрофизици декларират, че са скептични, че явленията имат нещо общо с извънземния живот.

„ Докладът за неидентифицираните въздушни феномени е в действителност значим, тъй като това сигурно са неща, които хората са виждали “, споделя Конселис. „ Изключително малко евентуално е, че извънземните посещават Земята, въпреки че това е най-вълнуващата доктрина, несъмнено. “

Конселис изяснява, че подозира, че отчетите се стопират на „ странни отблясъци “ или „ атмосферни феномени “.

Според „ Таймс “ чиновниците настояват, че отчетът от разузнаването не може да свърже множеството от случаите и сходни феномени през последните две десетилетия с американската войска или друга съвременна държавна технология. CNN оповестява, че констатациите оставят отворена опцията тези летящи обекти да са основани от други страни, като Китай или Русия.

Само тъй като тези обекти са неидентифицирани, и правят „ необясними скокове “, да се мисли, че вземат участие извънземни, е погрешно, споделя Адам Франк, професор по физика и астрономия в Рочестър. „ В тези видеоклипове (за НЛО) не се случва нищо от позиция на науката, което да порази мозъка “, споделя Франк.

Джак Сингал, астрофизик и доцент по физика в университета в Ричмънд, предизвести учените да поддържат нужното „ уместно равнище на песимизъм “. „ Сега, повече от всеки път, видеоклиповете и фотосите могат да бъдат лъжливо редактирани и дезинформацията може да се популяризира посредством обществените медии като горски пожар “, споделя Сингал.

„ Също по този начин единствено тъй като нещо в небето е необичайно, не значи, че безусловно е от друга планета. “

Не може обаче да се пренебрегне и фактът, че наблюденията на НЛО провокират безпокойствие, освен това освен измежду теоретиците на конспирацията.

В продължение на десетилетия откривателите в търсенето на извънземен разсъдък или SETI употребяват радиотелескопи за търсене на сигнали от космоса. Но през последните пет години повишаването на откритията на екзопланети – планети отвън нашата лична Слънчева система – съживи дебата за извънземните.

През последните 25 години откривателите са разкрили повече от 4000 екзопланети, в това число някои сходни на Земята планети, които могат да имат капацитет да приютят живот.

През 2019 година откриватели, употребявайки данни, получени от галактическия телескоп Хъбъл, откриха водни пари в атмосферата на друга планета с температури, които биха могли да поддържат живота.

„ Много въпроси се отвориха с търсенето на сходни на Земята планети и хората стартират да намират някои от отговорите “, споделя Конселис. „ Но даже и да намерите сходна на Земята планета, това не значи, че има живот на планетата, още по-малко образован живот. “

След това идват и „ софтуерните подписи “. Техносигнатурите са доказателство за напреднали извънземни технологии, като индустриалното замърсяване на атмосферата, спътниците, градските светлини, слънчевите панели и други Миналата година за първи път от повече от три десетилетия откривателите получиха безплатни средства от НАСА за търсене на образован живот посредством тези софтуерни подписи.

„ Нашата работа е да кажем, че тази лента с дължина на вълната е мястото, където може да видите избрани типове замърсители. Тази лента с дължина на вълната е мястото, където ще видите слънчева светлина, отразена от слънчевите панели „, споделя Франк по това време. „ По този метод астрономите, наблюдавайки далечна екзопланета, ще знаят къде и какво да търсят, в случай че търсят софтуерни подписи. “

Ние не сме сами, споделя изследване: В нашата вселена може да има „ десетки “ интелигентни цивилизации.

Изследователите имат вяра, че макар че животът се появява в доста форми, научните правила – като еволюцията и нуждата от вода – остават същите и софтуерните подписи на Земята също ще бъдат разпознати по някакъв метод отвън Слънчевата система, се споделя в изказване на Центъра за астрофизика, Смитсоновата астрофизична обсерватория и Обсерваторията на Харвардския лицей.

„ Намираме се в най-вълнуващия миг в историята на търсенето на образован живот “, споделя Франк. „ Сега знаем къде и по какъв начин да го търсим. “

Миналата година Конселис е съавтор на проучване, оповестено в рецензирания Astrophysical Journal, съгласно което може да има 36 интелигентни цивилизации в нашата вселена Млечен път – това допуска, че са нужни 5 милиарда години, с цел да се образува образован живот на други планети, като на Земята.

Тези цивилизации обаче ще бъдат отдалечени приблизително на към 17 000 светлинни години, което прави намирането и говоренето с тях на практика невероятно с днешната технология, съгласно Конселис. Светлинната година е почти 6 трилиона благи.

„ Когато разполагате с технологията за лъчение на подобен тип сигнал в космоса, вие също разполагате с технологията да се унищожите “, споделя Конселис.

Изследванията на Конделис допускат, че търсенето на извънземни интелигентни цивилизации освен разкрива по какъв начин се образува животът, само че и ни дава улики за това какъв брой дълго ще продължи нашата лична цивилизация.

Проучването споделя, че броят на цивилизациите зависи от това какъв брой дълго те изпращат сигнали за своето битие в космоса, като радиопредавания от спътници и телевизия. Ако други софтуерни цивилизации не престават толкоз дълго, колкото нашата, която е на 100 години, тогава ще има до 36 интелигентни механически цивилизации в цялата вселена.

Въпреки че някои учени считат, че към момента не сме разкрили интелигентния живот, тъй като е по-рядък, в сравнение с допускаме, или нашите способи са неправилни, Конселис не е толкоз оптимистичен.

„ Един от методите, по който мисля, че можете да изключите, че извънземните ни посещават е, че това несъмнено би означавало, че междинната дълготрайност на живота на цивилизацията в галактиката ще бъде доста дълга, което значи, че ще има толкоз доста от тях и повече, които биха ни посетили до момента „, споделя Конселис. „ Решението на парадокса на Ферми е, че вие ​​просто не оцелявате като тип доста дълго. Но “ доста дълго „ може да бъде милион години. Това е единствено проблясък от време. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР