Преди поста генерален секретар на ООН шефката на ЮНЕСКО Ирина

...
Преди поста генерален секретар на ООН шефката на ЮНЕСКО Ирина
Коментари Харесай

Обсъждат Бокова и за еврокомисар

Преди поста общоприет секретар на Организация на обединените нации шефката на ЮНЕСКО Ирина Бокова може да бъде препоръчана и за различен значим пост - на еврокомисар. Това оповестява „ 24 часа ”, като се базира на почитан източник, помолен да разяснява слуховете, че България ще предложи Бокова за най-високия пост в Организация на обединените нации.

Мотивите Бокова да е българската кандидатура за Европейска комисия са, че към този момент е интернационално одобрен престиж и е едно от най-разпознаваемите български лица измежду страните от Европейски Съюз.

Тя се употребява с положително име както във Франция, където бе дипломат на България, по този начин и във Англия - една от основните страни при вземането на решения за новия състав на Европейска комисия.

За втория си мандат като общоприет секретар на ЮНЕСКО Бокова се ползваше с цялата поддръжка на ГЕРБ, по тази причина се допуска, че с изключение на на Българска социалистическа партия може да разчита и на Бойко Борисов.

Според осведомени обаче има и различен доста работещ вид и това е актуалният български еврокомисар Кристалина Георгиева да бъде препоръчана от държавното управление за втори мандат.

Георгиева направи сполучлив мандат и с работата си по разнообразни спешни обстановки и горещи точки си завоюва благосклонности в необятен интернационален проект.

Макар Бокова и Георгиева да се обрисуват като най-тежките престижи, които България може да предложи на Европейски Съюз, не е изключен и трети вид. Конкретни имена към момента не са обсъждани, само че решението би трябвало да бъде взето преди възможната оставка на държавното управление.

Кандидатурата на бъдещия български еврокомисар би трябвало да е добре премислена и да е подплатена освен с персоналните му качества, само че и с консенсусно решение, взето от президента и премиера и подкрепено от водачите на главните партии. Това разяснява почитан посланик в Брюксел./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР