Преди посещението си в Словения министърът на външните работи на

...
Преди посещението си в Словения министърът на външните работи на
Коментари Харесай

Бербок: Страните от Западните Балкани принадлежат изцяло към ЕС

Преди визитата си в Словения министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок съобщи, че страните от Западните Балкани принадлежат напълно към Европейски Съюз и че задачата на Германия е да укрепи Европейски Съюз, който да включва и страните от района.


" В свят, в който рецесиите и споровете се наслагват в непосредственото съседство на Европа, ние се нуждаем от Европейски Съюз, който ще работи бързо и уверено на следващия ден и вдругиден и ще остане котва за сигурността на всички нас в Европа. Германия и Словения са единни в укрепването на нашата обща Европа, като я създадат годна за бъдещето и включат страните от Западните Балкани измежду нас. За нас мощният Европейски съюз, също както и НАТО, е незаменима застраховка живот в несигурни времена ", съобщи Бербок в изказване, оповестено на уеб страницата на немското министерство на външните работи.

Интерес в региона на сигурността

" Това не са просто празни думи. Това е в полза на нашата сигурност - в Любляна, в Берлин и в цяла Европа. За да се реализира това, би трябвало да бъдат приключени нужните промени в страните, които желаят да станат част от европейското семейство. В същото време Европейски Съюз би трябвало да удържи на думата си и да предприеме стъпки в процеса на разширение, когато изискванията са подобаващи ", сподели главата на немската дипломация.

Тя добави, че заради " съветския империализъм в сърцето на Европа " Европейски Съюз не може да си разреши " сиви зони ".

" Заедно със Словения работим върху промените в Европейски Съюз, с цел да определим курса на разширения Съюз. Напредъкът в политиката на разширение и вътрешните промени на Европейски Съюз би трябвало да вървят ръка за ръка ", акцентира немският външен министър./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР