Преди половин век с държавно постановление Стрелча е обявена за

...
Преди половин век с държавно постановление Стрелча е обявена за
Коментари Харесай

Румен Петков бе гост на 50-годишнината от обявяването на Стрелча за град

Преди половин век с държавно разпореждане Стрелча е оповестена за град и Курорт с национално значение. Празникът събра хиляди на централния площад в града. След формалните церемонии и разкриване, самодейците от локалното читалище показаха възстановка от преди половин век. По исторически данни те пресъздадоха насладата на народа в тези времена, когато Стрелча е тръгнала към просперитета и развиването си.
Пред жителите и гостите на града Румен Петков съобщи, че Стрелча е горделивост със своите туристически дадености и най-прекрасната минерална вода в Европа и като столица на маслодайната роза. „ Но Стрелча през днешния ден излъчва друга сила и притегателна мощ за своите младежи. Благодарение на изключителната воля на кмета, който направи допустимо това яслите и детските градини да бъдат безвъзмездни за децата в Стрелча и за всяко едно новородено младите родители да получават по 1000 лв. като първичен старт. Всичко това единствено за четири години сътвори друга атмосфера въобще за стрелчанското население. Това дава убеденост за бъдещето на една от прелестните български общини. Неслучайно стрелчани са избрали за собствен патрон Св. Илия и неслучайно регионът е обвързван с едни от най-ключовите събития на българската история ".
Тази година с купата притежател на почетния знак на общината бе почетен учителят, краевед и историк Николай Иванов. Кметът Стойно Чачов откри паметник на изхода към Панагюрище, на който с огромни букви е изписано името на Стрелча във връзка юбилея. Той изрази горделивост от обстоятелството, че Стрелча става все по-желана туристическа дестинация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР