Преди почти година Microsoft обяви, че внедрява функции от ChatGPT

...
Преди почти година Microsoft обяви, че внедрява функции от ChatGPT
Коментари Харесай

Bing не успя да настигне Google въпреки AI

Преди съвсем година Microsoft разгласи, че внедрява функционалности от ChatGPT в интернет търсачката си Bing. След това компанията бързо ги доразви със свои разработки и хрумвания и по този начин я трансформира в Copilot.

Амбицията на софтуерният колос беше, че посредством помощта на изкуствения разсъдък (AI) ще може да преобрази интернет търсачката и да я направи доста по-популярна и употребена от хората. Резултатите от анализаторите на Sensor Tower обаче не демонстрират, че това се е случило, оповестява Ars technica.

През 2022 година, годината преди стартирането, ползата към Bing е понижен с 33%. В средата на 2023 година, т.е. няколко месеца след стартирането на AI функционалностите, тези загуби са били възобновени, означават анализаторите. Въпреки това обаче действителният дял на Bing остава към 3% от всички онлайн търсения. Гугъл е надалеч напред с над 90%.

Подобни са и резултатите от StatCounter. Те пресмятат, че Bing е имала 3,4% дял през декември 2023 година Това е съвсем същото равнище както при стартирането на Bing през 2009 година

Конкретно в Съединени американски щати има малко по-добри резултати. Там делът се е повишил от 6,7% през декември 2022 година до 7,7% през декември 2023 година Но още веднъж е в границите на историческите индикатори и естествената граница за търсачката.

Данните демонстрират, че към този момент изкуственият разсъдък не провокира необикновен интерес и дълготраен отлив на консуматори от Гугъл към Bing. Microsoft обаче не се тормози. Компанията дава отговор пред Ars technica, че Copilot още се развива и занапред ще разпростира капацитета си. Въпреки това софтуерният колос регистрира постоянен растеж на потреблението на Copilot, като до момента с него са извършени над 5 милиарда чата, споделя компанията.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР