Преди почти 140 години е патентован първият телефон. Американският конгрес

...
Преди почти 140 години е патентован първият телефон. Американският конгрес
Коментари Харесай

Защо отговаряме Ало на телефонно обаждане, а как го казват другите народи

Преди съвсем 140 години е патентован първият телефон. Американският конгрес признава, че първият откривател на това устройство е италианският Meucci, само че по-голямата част от популацията приписва това откритие на Александър Бел. 

А. Бел имал истинска настройка на мозъка. Той решил, че по телефона първото нещо, което хората би трябвало да си кажат, е привет. Той предложил моряшкия привет. Те крещели от транспортен съд на транспортен съд с думата Hoe!. Това се превежда като " Хей! ". Моряците звучали като " Хей, там на кораба! ".

Историята на думата се е трансформирала с помощта на различен американски откривател - Томас Алва. Когато вдигнал телефона, той изрекъл думата Hello. Тя станала известна измежду хората. И до през днешния ден доста страни се поздравяват с думата " Hello ". Но има страни, които имат личен привет.

Мексико 

Жителите на тази страна, когато вземат телефона, споделят думата " Bueno ". Преведено от испански това значи „ добре “. Този привет идва от обстоятелството, че по-рано в Мексико имало чести спирания на връзката. И когато човек вдигне телефона, се интересувал дали го чуват добре.

Япония и Китай 

Японците дават отговор на телефонно позвъняване с думите " mosi-mosi ". Това се превежда като „ чувам “. А в Китай подвигат слушалката с думата " Wei! ". Тази дума звучи като " хей! "

Азия и Близкия Изток 

Хората от тези страни поздравяват събеседника си на другия завършек на линията с думата " лаббай ". Това се превежда като " какво желаете. " Един тип привет и въпрос по едно и също време. 

Други страни 

" Pronto " - по този начин дават отговор на телефонно позвъняване в Италия. 

В Германия е признато да казвате името си преди да започнете телефонен диалог. 

Гърците вместо " ало " споделят " паракало! ". Думата се превежда като " апелирам ". 

Смешен дават отговор на позвъняване корейците. Те възкликват " egi pose ", което значи нещо като като " виж тук ". 

Израелците пожелават мир, когато вдигнат телефона.

 

pochivka.blitz.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР