Преди по-малко от седмица Веселин Живков спечели балканската титла на

...
Преди по-малко от седмица Веселин Живков спечели балканската титла на
Коментари Харесай

Веселин Живков - новата надежда на България в спринта

Преди по-малко от седмица Веселин Живков завоюва балканската купа на 60 метра за юноши до 20 години в “Асикс Арена ” с достижение от 6.83 сек. Само с 1 стотна по-бавно от националния връх за юноши, който направи младият спринтьор по-рано през сезона. Живков и треньорът му Христо Стоянов бяха специфични посетители в утринния блок на БНТ2 “Денят стартира ”, където приказваха за триумфите, по какъв начин се основават първенци и за задачите през лятото.

“Това не ми е първа балканска купа, само че тази беше специфична за мен, тъй като я завоювах пред родна аудитория. Това беше доста хубаво преживяване, да застанеш на блокчето и да слушаш по какъв начин публиката на родната ти земя стартира да крещи твоето име е нещо възхитително. Изключително съм признателен на всички, които пристигнаха да гледат Балканиадата, на всички, които пристигнаха да поддържат българския народен тим. Общо взето като застанеш на блокчето и видиш публиката, си викаш: “Тука няма да изгубя! ”

“Не ми беше задачата да подобря върха на Балканиадатаа, задачата ми беше просто на победя, защото сериите си бяха много огромно предизвикателство да съумея да ги мина ”, отговори младият гений на въпрос дали е считал, че може да усъвършенства върха си още един път.

Как се основават шаммпиони? Отговор на този въпрос се опита да даде треньорът му Христо Стоянов: “Шампиони се основават с доста труд и с доста дисциплинираност. И аз се веселя, че Веско съумява да извършва вярно методиката и да се активизира на надпреварите. Това е възприятие, което малко хора го имат. И по тази причина той побеждава. Той го сподели тук, пред родна аудитория, на Балканиадата. Отговорността върху него беше доста огромна. Той имаше доста мощна конкуренция още в сериите и напрежението беше доста огромно.

Допълнителна готовност за него беше изпълнената до дъно зала, имаше доста деца, които виждат в негово лице своя кумир и бяха пристигнали да го поддържат. След това напрежението се придвижи и към финала. Съжалявам, че имаше провал и главният му съперник не взе участие в бягането, тъй като можеше да има по-добър резултат и усъвършенства върха, което щеше да бъде извънредно. ”

А в коя дисциплинираност Веселин Живков се усеща най-добре? - “В момента през зимния сезон се усещам по-добре на 60 метра, откакто дадох този резултат. Наистина ме изуми. Но като цяло и 100, и 200 метра не ги отхвърлям. Те са също мои дистанции и аз се боря да направя и на тях всичко допустимо и да подобря върховете, Дай Боже.

Мотивация и душeвност: “И аз почтено казано се учудвам от моята лична душeвност. Понякога въобще не чакам, че ще устоя на цялото напрежение. Например на Балканиадата сред сериите и финала имах голямо напрежение, което просто на старта някак изчезна. Казах си: “Просто ще тичам и точка ”.

За какво ще се бори на Балканиадата за мъже и дами в събота? - “Целите ми към този момент да вляза във финала. Все отново те са мъже и дами и са много по-силни от мен. Но като цяло и там ще дам всичко от себе си и ще се надявам да направя персонален резултат. ” /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР