Преди по-малко от две седмици луксозният Ritz-Carlton Hotel в Рияд

...
Преди по-малко от две седмици луксозният Ritz-Carlton Hotel в Рияд
Коментари Харесай

Всеки престъпник ще е щастлив да го тикнат на "топло" на това място

Преди по-малко от две седмици първокласният Ritz-Carlton Hotel в Рияд приемаше някои от топ ръководителите в света. Сега наподобява той се е трансформирал в затворнически център за саудитски кралски особи, въвлечени в следствие за корупция.

Най-малко 17 саудитски принцове и топ държавни ръководители бяха задържани в събота, откакто крал Салман бин Абдул Азис подреди невиждана чистка.



Reuters и Wall Street Journal оповестиха, че някои от задържаните са държани в петзвезден хотел, въпреки че информацията не е публично доказана.

Има обаче признаци за необикновена активност в хотела. Сайтовете за резервации демонстрират, че 492-те стаи са изцяло заети до края на ноември.

Представител на маркетинговия отдел на The Ritz-Carlton заяви в понеделник, че хотелът ще стартира още веднъж да приема резервации едвам от 1 декември.

В обществените мрежи се появиха изказвания, че гостите на хотела са били принудени да го изоставен през уикенда, а връзките са били изцяло прекратени.

„ Заради непредвидени условия интернетът на хотела и телефонните линии сега са прекратени до второ разпореждане “, излиза наяве от страницата в интернет на хотела.

Сред задържаните предприемачи милиардери са принц Алуалид бин Талал, някогашният началник на кралския двор Халед Ал-Тувайджри и саудитският медиен магнат Уалид Ал-Ибрахим.

Ritz-Carlton ще се трансформира в първокласен затворнически център за някои от най-богатите хора в Близкия изток.

Той разполага с кралски жилища с две спални и предлага „ СПА единствено за мъже “, голям брой първокласни заведения за хранене и обширни градини.



Американският президент Доналд Тръмп също остана в хотела при визитата си в кралството през май. Снимка с лика му беше проектирана на външната стена на хотела.

В края на октомври в Ritz Carlton се състоя огромна капиталова конференция, наречена „ Давос в пустинята “. Тя притегли над 3500 бизнес водачи и представители на властта, в това число шефа на HSBC Стюарт Гъливър, ръководещия шеф на МВФ Кристин Лагард и шефа на Softbank Масайоши Сон.

Конференцията се организира под управлението на коронования принц Мохамед бин Салман, който има упорит проект за промени, който цели да понижи зависимостта на страната от петрола в идните 10 години.

Принцът управлява и антикорупционен комитет, който има право да проверява, арестува, постанова забрани за пътешестване и замразява активи на хора, забъркани в корупция.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР