Преди пет години един млад спортист се качва в лодката

...
Преди пет години един млад спортист се качва в лодката
Коментари Харесай

Емил Нейков по стъпките на великата Румяна Нейкова

Преди пет години един млад състезател се качва в лодката за академично гребане и схваща, че това е неговото предопределение. Става дума за Емил – наследник на Румяна Нейкова, която е последният олимпийски първенец на България.

„ Обадим ми се по телефона и сподели – „ мамо, отивам въз основата и стартирам да загребвам ”. В последна сметка кръвта вода не става ”, спомня си Румяна Нейкова.

„ На 17 години съм. Тренирам в гребен клуб „ Академик ” София. Мои треньори са Свилен и Румяна Нейкови ”, разкрива младият Емил.

Въпреки сложното си възобновяване от втора интервенция в границите на една година, Емил демонстрира, че тоново навлиза във форма при последното си интернационално присъединяване.

„ На последното европейско състезание за юноши в Есен, Германия, се класирах на четвърто място в огромния край при момчетата ”, споделя Емил.

Пътят до финала е застлан с дълги и разнородни способи на подготовка. Понякога става въпрос за сухи тренировки, които симулират усилието във водата, като да вземем за пример гребен ергометър.

Вижте още от живота на младия гребец във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР