Преди пет дни одринските власти арестуваха трима българи по обвинение,

...
Преди пет дни одринските власти арестуваха трима българи по обвинение,
Коментари Харесай

Ексконсул в Одрин за арестуваните българи там: Настъпихме гюленистка мина

Преди пет дни одринските управляващи арестуваха трима българи по обвиняване, че се опитвали да трансферират незаконно у нас сподвижници на Фетуллах Гюлен . Той е апетитен за уредник на опита за прелом в Турция предходната година. Арестувани са и шестима турски жители , измежду които и дете, заяви турското издание " Хаберлер ", като се базира на локалната полиция.
 
Настъпихме гюленистка мина и нашите български жители ще бъдат съдени . Консулските ни служби са мощно лимитирани поради сегашната ненормална конюнктура ”. Това съобщи някогашният общоприет консул в Одрин Георги Димов за.

 
В момента тримата българи се намират в затвор в Одрин. Повдигнато им е обвиняване за незаконен трафик на мигранти и съзнателно подкрепяне на незаконна организация.
 
За нас и за света така наречен гюленисти не са терористи ”, безапелационен беше Димов.
 
Той обаче акцентира, че заради въведеното изключително състояние в Турция, консулството ни няма по какъв начин да обезпечи отбрана на арестуваните българи. 

 
„ Допреди година и половина Турция беше длъжна да ни уведоми до 48 часа за задържани български жители. Сега този период е продължен на 10 дни. Точно заради тази причина сега допускам, че арестуваните българи нямат юрист ”, съобщи той и акцентира, че с този проблем се сблъскват и жителите на други страни
 
Те са смачкани в пандиза. Ще си признаят майчиното мляко. Ще си признаят даже неща, които не са създали ”, посочи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР