Преди паузата за националните отбори долните слоеве на Първа лига

...
Преди паузата за националните отбори долните слоеве на Първа лига
Коментари Харесай

Пирин и Септември - най-силните сред най-слабите

Преди паузата за националните тимове долните пластове на Първа лига се избистриха, като съвсем са ясни шестте тима, които ще се впуснат в борбата за оцеляване. В момента 10-ият Ботев Пловдив е на четири точки над намиращия се под чертата Ботев Враца, а по-надолу са още Септември, Пирин, Берое, Хебър и Спартак Вн. До края на постоянния сезон пък има още шест кръга.

Често историята на клуба и тактиката на треньора допуска някои тимове от ниските етажи на класирането да се опълчват на най-силните отбори и в това време да не са задоволително сполучливи, когато става дума за по-слаби тимове. От тази позиция е забавно по какъв начин се показаха до момента тимовете от оформилата се към този момент долна шестица в мачовете един против различен, като съвсем всички са изиграли по 8 от цялостния пакет от 10 срещи. Иначе регламентът планува тимовете от последната шестица да изиграят по един мач всеки против всеки след довеждане докрай на постоянния сезон, като последните два отбора отпадат, а 14-ият играе бараж с третия във Втора лига.

Досегашните срещи демонстрират, че Септември е тоталният любимец в мачовете сред тимовете от шестицата на дъното. Момчетата на Светльо Петров са изиграли осем дуела като са спечелили четири от тях, четири пъти са приключили наедно и не са изгубили нито един. Отборът е вкарал 15 гола на тези противници и по този индикатор превъзхожда доста останалите пет тима. Столичани записаха и извънредно влиятелен дубъл над Берое, като наскоро даже обърнаха противника си посред Стара Загора. Септември играе доста мощно през календарната година, а поради точковия си актив и индикаторите против тимовете от своята рогозка наподобява ваксиниран против отпадане.

Пирин е другият солидно представящ се тим против противниците си сред 11-а и 16-а позиция като заработва приблизително 1,63 точки на дуел. Тимът има единствено една загуба в осемте си срещи с тази група - провалянето от Септември с 1:4 като хазаин. Без подозрение благоевградчани са един от шлагерите през 2023 година, изключително поради триумфа си над Лудогорец на " Хювефарма Арена ", равенството с Левски и обстоятелството, че играят при тежки условия поради отдръпването на притежателя Пол Белогур.

Новият отбор на Любо Пенев - Хебър, има една единствена победа против противниците в своята позиция и е проработил по скромните 0,88 точки на дуел. Този триумф на пазарджиклии е при визитата на Спартак във Варна с 1:0. В същото време Хебър понатрупа точки от сензационните си триумфи при визитите на Славия и Локо София. С по-печални резултати е само Спартак Варна, като " соколите " заработват по едвам 0,75 точки на дуел. Единственият триумф е от семейството на Ботев Враца, приключило 2:1.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР