Преди осем години дойде като светлина в тунела за Opel

...
Преди осем години дойде като светлина в тунела за Opel
Коментари Харесай

Време разделно

Преди осем години пристигна като светлина в тунела за Opel и от този момент моделът съумя да промени имиджа на компанията изцяло, пращайки предшественика си Vectra в историята. Казва се Insignia и през днешния ден за нея още веднъж е време разделно.

Германците трябваше да сглобят близо един милион пъти своята Insignia, с цел да схванат, че е пристигнало време за смяна. Точно толкоз добра беше първата от рода Insignia и тъкмо по този начин задължава наследниците си. Второто потомство, също както първообразът, идва в съдбоносен миг за Opel. Момент, в който към този момент нямаше по какъв начин да бъде отлаган разводът на немската марка с американския им сътрудник GM. Време разделно е и няма да е леко за никого, тъй като всичко това се случва след близо 70 години фамилен живот.

От друга страна, той даде опция новата спекулация с Peugeot да бъде разкрита пред целия свят и към този момент за никого не е загадка, че френската компания закупи 155-годишния немски авто производител. Предстои ни да забележим накъде ще поеме историята за Opel от тук нататък. За да разберем, първо ще е нужно да минат повече години, само че в този момент нямаме време да чакаме, тъй като всички се интересуват от новата Insignia, която идва с задача да влее свежа кръв в гамата на марката.

Още на пръв взор се схваща, че дизайнерите са съумели да пресъздават концепциите си, непосредствено извайвайки ги върху тялото на версиите Grand Sport (хечбек) и Sport Tourer (комби). Всичко – от общата визия до дребните елементи, прави модела да стои като еднакъв с еднакъв до съперниците с премиум статус. С други думи това значи, че през днешния ден Insignia е подготвена да се изправи очи в очи против, да речем, състезател с висока известност като Volksvagen Passat и да не се тормози за мястото си на пазара.

 Тест на новата Opel Insignia

По-агресивният дизайн е изразно средство, с което от Opel съумяват да придадат форма и тяло на новата си платформа. Тя " смъква " от модела с до 200 кг спрямо предшественика му, който бе упрекван постоянно за наднорменото си тегло. Диетата се усеща непосредствено като по-добро държание на пътя, изключително в завои, непоклатимост при прекъсване и даже в възстановяване на разхода. Увеличеното междуосие разрешава разширение на пространството за пасажерите, най-много за тези на задната седалка. Въпреки снижената линия на тавана има повече място, изключително за главите на возещите се откъм гърба, което беше и ахилесовата пета на първото потомство.

Напълно нов е и интериорът на автомобила. Цялата значима информация към този момент е насочена напълно към лидера. Голяма част от функционалностите на автомобила се управляват от сензорния екран на системата IntelliLink. Както споменахме нагоре, мястото за возещите се откъм гърба пасажерите е с 25 мм повече за краката и с 8 мм за главите. Обемът на багажника в обикновено състояние е 490 литра и доближава 1450 мм при свалени задни седалки.

 Тест на новата Opel Insignia

Дизайн и разкош ВИДЕО

Всичко стартира със светлина. Новите LED фарове на Insignia не престават да еволюират и към този момент демонстрират посоката 400 метра напред без заплаха от заслепяване, като автоматизирано изключват светлинния лъч към останалите участници в придвижването. Това прави пътуванията през нощта по-малко изморителни и усилва сигурността на вас, пасажерите и останалите автомобила на пътя.

Фарове ВИДЕО

Голямата смяна в задвижването идва от изцяло новата система за задвижване на четирите колела за Opel. Тя употребява векторно систематизиране на въртящия миг до 100% към двете задни колела или сред всички колела според от обстановката. Системата работи с два електронно следени многодискови съединителя, които заместват обичайния заден диференциал, и преразпределя въртящия миг сред предния и задния мост, както и сред левите и десните колела. Предимство при Twinster, както от Opel са кръстили новата система, е, че в завой външното колело получава по-голям въртящ миг от вътрешното или се предава повече въртящ миг към колелата с най-хубаво сцепление, вместо да го лишава, както работят други.

 Тест на новата Opel Insignia @@@

Нова 4х4 система ВИДЕО

Подобрена е и работата на FlexRide окачването. При избор на другите режими " Standart ", " Tour " или " Sport " то приспособява по друг метод характерностите на амортисьорите, работата на мотора и промяната на предавките при автоматизираните скоростни кутии.

Свързаност и технологии ВИДЕО

Сигурността на пътя е усъвършенствана и от автоматизирани системи като спешно прекъсване с различаване на пешеходци, предизвестие за заплаха в страничните мъртви зони, поддържане на лентата на придвижване. Head-up екранът демонстрира всички данни, които водачът би трябвало да знае, непосредствено на челното стъкло, тъй че да не отделяте очи от пътя. Сред тях са информация за скоростта, насоки за навигация и предизвестия за заплаха.

Системите за съгласуваност са част от Opel OnStar. Личният ви помощник (Personal Assistant) ви оказва помощ при пътувания и непосредствено от Insignia прави хотелски резервации, както и търси подобаващи места за паркиране вместо вас.

Безопасност ВИДЕО

 Тест на новата Opel Insignia @@@

Двигатели

Новият Opel Insignia във версии Grand Sport и Sport Tourer към този момент се предлага с два бензинови и два дизелови турбо мотора. По-малкият бензинов турбо елемент е с 1.5 литра работен размер в два разновидността на мощ – 140 и 165 кс. Предлага се с механична 6-степенна скоростна кутия.

По-мощният вид е с два литра турбо мотор и впечатляващите за размера 260 кс. Тук към този момент може да се поръча новата Twinster система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматизирана скоростна кутия. Тя бе чакана от години и към този момент е една от гордостите на Opel.

За хората, разчитащи на дизела, по-мощният 2-литров в гамата мотор е със 170 кс. Той също може да се поръча с 4х4 система, само че с 6-степенна автоматизирана кутия. Само с предно предаване се предлага новата 8-степенна автоматизирана трансмисия. По-слабият дизел е 1.6-литров със 110 или 136 кс мощ. При него също се инсталират механична и 6-степенна автоматизирана трансмисисия.

С новата Insignia от Opel хвърлиха ръкавица в лицето на главните си съперници и им дадоха тематика за размисъл. Volkswagen Passat, Skoda Superb, Ford Mondeo и останалите модели в класа имат защо да се тормозят. Новата Insignia базово стартира от 40 хиляди лева, а с всички технологии на борда може да накара даже огромните седани от първокласния клас да му завидят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР