Преди около седмица представих годишния бизнес план на нашата компания

...
Преди около седмица представих годишния бизнес план на нашата компания
Коментари Харесай

6 лидерски стратегии за по-добър баланс между кариерата и личния живот

Преди към седмица показах годишния бизнес проект на нашата компания на моя екип, споделяйки амбициозната цел за напредък и съответни стъпки и дейности, които би трябвало да бъдат подхванати през годината.

Този проект повдигна доста въпроси, в основата на които беше може би най-важната тематика за всички чиновниците: балансът между професионалния и персоналния живот.

Едно от най-големите провокации за всяка компания в света е намирането на отговор на въпроса по какъв начин да реализират своите бизнес цели без да претрупват чиновниците си.

Предвид обстоятелството, че колкото повече работят, толкоз повече пари изкарва компанията, доста водачи са подготвени да накарат чиновниците си да работят по 60 часа на седмица, с цел да реализиран мечтаните финансови резултати.

Аз обаче имам вяра, че салдото сред професионалния и персоналния живот би трябвало да бъде неразделна част от всяко трудово съглашение и че чиновниците не би трябвало да жертват свободното си време, с цел да бъдат сполучливи в работата.

Истината е, че казусът идва от неприятното ръководство. Компаниите, които имат умело управление, не изпитват потребността да претрупват своите чиновници, с цел да бъдат финансово рентабилни.

Това са 6 тактики за основаване на организация, която е освен продуктивна, само че и уравновесена:

1. Осигурете нужните запаси

Един екип от осем души в никакъв случай няма да може да свърши работата на 10 или 12 чиновници, без значение какъв брой часа ексклузивен труд влага в задачата.

Нашата компания има модел, който проучва ресурсите, от които се нуждаем, с цел да реализираме задачите си, и ни оказва помощ да вземем решение за това какъв брой експерти на свободна процедура може да използваме и какъв брой би трябвало да бъдат нашите чиновници на цялостен работен ден.

Понякога закъсняваме с наемането на нови служащи, което основава спомагателен стрес в компанията, само че постоянно знаем какъв ход би трябвало да предприемем, когато натоварването стане прекомерно огромно.

2. Задайте ясни упования

Една от аргументите хората да губят време в напразно прескачане от задача на задача идва от обстоятелството, че те не са напълно наясно върху кой план би трябвало да насочат вниманието. Определете това, което в действителност има значение, с цел да подобрите продуктивността на компанията и да постигнете самостоятелен триумф. Бъдете съответни в определянето на „ положителното “ показване и на „ страхотната “ работа.

3. Помогнете на чиновниците си в приоритизирането на дилемите

Ако всичко наподобява еднообразно значимо, нямате цели. Трябва да можете да разграничите дилемите от сериозно значение от тези, които могат да бъдат отсрочени във времето(или да бъдат свършени бързо). Опитайте се да определяте целите на вашия екип допустимо най-често(поне един път в седмицата).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР