Преди около седмица попаднах на една от най-новите си находки

...
Преди около седмица попаднах на една от най-новите си находки
Коментари Харесай

Marquissa – новата сладкарница и пекарна в София

Преди към седмица попаднах на една от най-новите си находки в София.  Marquissa ме притегли с извънредно изчистения си и европейски тип, който контрастира с всичко в близост. Големи и лишени от непотребни елементи витрини, блестящо осветяване, многообразие от усети и изкушения.Новата сладкарница и пекарна е знак на всички съблазни, които феновете на печивата и сладкарските произведения могат да си показват. След малко прочуване и неналожителен диалог с част от приятелите и съидейниците на Marquissa разбирам няколко детайла към това прелестно място:
Целта на Marquissa е да придвижи традициите на гръцките сладкарници и пекарни в БългарияАко си фен на типичните гръцки или италиански изкушения, тук можеш да разгърнеш фантазията си и да вкусиш всички присъщи за тези ширини вкусотии. От Гърция можеш да откриеш типичния   " Цуреки “, козунак с кардамон и канела с заряд от кестенова паста и залят с шоколад, а от Италия – вкусни канелони, които се пълнят на място с крем и прясна панакота
Всяка заран витрините на Marquissa се изпълват с преди малко приготвени лакомства като прясно опечени маслени кроасани, които по избор могат да бъдат напълнени с баварски крем и поръсени с филирани бадеми, както и селски банички с домашно приготвени кори със сирене фета или същински спанак.

Най-хубавото, е че за Коледните празници от Marquissa са се постарали да ни улеснят и оферират прелестни кошници с всевъзможни вкусотии и деликатно подбрани италиански виновност. Един прелестен и елементарен метод да зарадваме хората, които ще посетим по празниците.

Съвсем скоро имам намерение да мина за още вкусни еклери с топящ се в устата баварски крем...

Адрес: ул. " Солунска " 12[[gallery]]

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР