Преди около половин милиард години нашата планета е преживяла “майката

...
Преди около половин милиард години нашата планета е преживяла “майката
Коментари Харесай

Палеонтолозите разбраха кога са се появили първите животни на Земята

Преди към половин милиард години нашата планета е претърпяла “майката на всички ледени столетия ”. Периодът освен е трансформирал Земята в една гигантска снежна топка, само че, съгласно резултатите на ново проучване, евентуално е дал на комплицирания живот на планетата оня подтик, от който е имал потребност, с цел да се развие и процъфти.

Учените са разкрили органични молекули, уловени в австралийски утаечни скали, което подсказва, че тогава е имало световен взрив на водораслите, който е последвал стопяването на леда и е сложил основите на биологичната гражданска война.

Преди това, за доста дълъг интервал от време, Земята е била населявана от елементарни микроби, които не са имали комплицирана вътрешна конструкция. В света, където правилото е било клетка-яде-клетка, техните съществени форми са доминирали над всяка конкуренция.

Тези молекули ни споделят, че преди 650 милиона години в действителност е станало забавно на планетата ”, изяснява водещият академик Йохен Брокс от Австралийския народен университет. Това е била гражданска война на екосистемите, основното събитие е било надигането на водораслите. ”

Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР