Преди около месец от испанския шампион Барселона официално обявиха, че

...
Преди около месец от испанския шампион Барселона официално обявиха, че
Коментари Харесай

Въпреки че тренират, футболистите на Барса продължават да са с намалени заплати

Преди към месец от испанския първенец Барселона публично оповестиха, че орязват фрапантно заплатите на футболисти и треньорския щаб в границите на Извънредното състояние. От " Камп Ноу " оповестиха понижаване със 70% на възнагражденията на играчите от другите спортове в опит клубът да се оправи с икономическата рецесия.

Въпреки че от петък футболистите на Кике Сетиен упражняват, те ще продължат да взимат единствено 30 % от закрепените си приходи до края на Извънредното състояние, написа Mundo Deportivo. В четвъртък испанското държавно управление разгласи, че Извънредното състояние се удължава до 24 май. То беше оповестено на 14 март.

Според каталунския вестник намаляването на възнагражденията е икономисало на клуба досега 38,805 млн. евро. От тях 33,13 милиона са от заплати на първия тим на футболния отбор. Футболистите на Сетиен отделят и 2 % от възнагражденията си, с цел да могат всички чиновници в клуба да взимат цялостния размер.

Около 4,73 милиона са спестени от дублиращия тим на Барса. По утвърждения бюджет за сезона заплатите на първия футболен отбор би трябвало да бъдат общо 243 млн. евро. На " Камп Ноу " считат, че при най-хубав сюжет на обстановката клубът ще загуби 125 милиона евро от плануваните доходи за този сезон. Ла Лига 27 кръг, събота 7 март  Барселона 1:0краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР