Преди около година компанията Volvo обяви, че всички нейни нови

...
Преди около година компанията Volvo обяви, че всички нейни нови
Коментари Харесай

Volvo спази обещанието си – максимум 180 км/ч

Преди към година компанията Volvo разгласи, че всички нейни нови коли ще имат ограничител на скоростта, който не разрешава да се развият повече от 180 км/ч. Това решение провокира много разногласия по света, само че шведският производител не промени решението си.
Така към този момент всички нови коли на марката, които излизат от заводите на Volvo, към този момент са оборудвани с подобен ограничител, без да има никакво значение мощността на техния мотор. Добавена е и функционалност Care Key, която разрешава в допълнение понижаване на оптималната скорост, при положение, че зад кормилото седне млад и некомпетентен водач.
Всички тези ограничения са част от показаната преди 5 години стратегия Volvo 2020, съгласно която колите на шведската марка в този период ще бъдат изцяло безвредни за своите пасажери, като ще ги защищава даже и от най-леки пострадвания при положение на злополука.
В света няма доста места, на които е разрешено колите да се движат с повече от 180 км/ч. Изключение вършат част от автомагистралите в Германия, както и някои пътища на остров Ман, където може да се кара по-бързо. В останалите страни даже 180 км/ч е доста над разрешената оптималната скорост.
Във Volvo са на мнение, че даже системите за пасивна сигурност и електронните асистенти – като адаптивният круиз-контрол, да вземем за пример, не могат да работят ефикасно при 180 км/ч. Затова и при нейното превишение инженерите на шведската марка не могат да подсигуряват надеждността на системите при по-високи скорости. В компанията са наясно, че някои от клиентите може и да бъдат разочаровани от нововъведението и да изгубят евентуални клиенти, само че за марката сигурността си остава преди всичко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР