Преди около две години се появи информация за първия украински

...
Преди около две години се появи информация за първия украински
Коментари Харесай

Запорожката компания Инфоком ЛТД представи безпилотния ЗАЗ Lanos

Преди към две години се появи информация за първия украински безпилотен автомобил КрАЗ-Спартан. Системата за автоматизирано ръководство на този автомобил бе създадена от запорожката компания „Инфоком ЛТД“.
Тази седмица автомобилният производител показа „народния“ автомобил ЗАЗ Lanos , в който е интегрирана новата фирмена система за автоматизирано ръководство Pilotdrive .



Системата за безпилотно ръководство на колите Pilotdrive, основана от „Инфоком ЛТД“, може да бъде конфигурирана в транспортни средства от всевъзможен тип. Компонентите се закупват в чужбина. Това са комплекта камери, датчици, радари и топловизор.



Софтуерът напълно е създаден от запорожките експерти. Неговите основатели декларират, че системата за разбор и взимане на решения сработва за част от секундата и мигновено реагира на участниците в придвижването и на другите трудности.

По време на придвижване безпилотният автомобил употребява електронни навигационни карти, в които е допустимо нанасянето на спомагателни обекти. Цялата автоматика е сложена в багажника на автомобила.



Цялата информация се подава на далечен център за мониторинге, който се следи от оператор. По време на тестванията е употребен Lanos с автоматизирана скоростна кутия. Пред кормилото се намира тестер, който при нужда поема ръководството.

„Инфоком ЛТД“ съобщи, че напълно скоро системата Pilotdrive ще може да бъде закупена от всеки украински водач за инсталиране в личния автомобил. Цената към този момент не е оповестена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР