Преди около десетина години бях на косъм от това, да

...
Преди около десетина години бях на косъм от това, да
Коментари Харесай

6 начина да си върнете работната мотивация дори и в безнадеждна ситуация

Преди към десетина години бях на косъм от това, да се откажа от бизнеса, на който бях посветил целия си живот.

Причината за това беше назначението на нов действен шеф, който трябваше да издигне нашата компания 1-800-GOT-JUNK? до идващото равнище. Вместо това, той докара компанията до ръба на банкрута, а аз поех виновността за неуспеха.

Голяма част от чиновниците на компанията и франчайз сътрудниците намерено поставяха под въпрос способността ми да ръководя компанията. Честно казано, по това време споделях тяхното мнение и съществено обмислях опцията да се отдръпва.

Има моменти, в които всеки човек се пита дали е направил верния избор на кариера и дали има нужната мотивация и предпочитание, с цел да продължи напред. Именно хората, които се изправят на крайници след сходно сриване, не престават напред по-силни от всеки път.

Това са 6 метода, които ще ви оказват помощ да си върнете мотивацията и пристрастеността за работа, даже в най-безнадеждната обстановката. 

1. Променете средата, с цел да разсеете напрежението

Първоо: изчистете съзнанието си от отрицателни мисли. Ако непрекъснато обвинявате себе си за казуса, в никакъв случай няма да достигнете до продуктивни решения. В такива моменти, най-хубавото нещо, което може да извършите, е да излезете на чист въздух и да избягате колкото се може по-далеч от работното място. Направете всичко нужно, с цел да си върнете контрола върху вашето прочувствено положение и да започнете да мислите трезво.

Когато стартирахме втората си компания „ WOW 1 DAY PAINTING ”, цялостният образ на компанията имаше потребност от видоизменение. Аз бях толкоз захласнат от концепцията за смяна на фирмената визия, че изцяло блокирах личната си креативност.

Стигнах до решение едвам, когато се отдалечих от бизнеса. Просветлението ме осени, до момента в който разлгеждах другите видове сладолед в една джелатерия в Италия. Смяната на средата ми разреши да изчистя главата си от събралото се напрежение и терзания и да погледна към бъдещето.

2. Върнете се към началото. Припомнете си за какво сте почнали бизнеса

В началото на всеки бизнес стои избрана цел. Когато чиповете са на масата, отделете малко време, с цел да си припомните за какво започнахте този план.

Преди пет години,  една от нашите компании беше попаднала в задънена улица, което ме подтикна да преразгледам нашите цели и да начертая кристално ясна визия за метода, по който нашия бизнес ще наподобява през идващите пет години. Оттогава до през днешния ден тази картина играе ролята на нашата пътеводна светлина към мястото, което желаеме да достигнем. Когато се отклоним от пътя, постоянно може да си напомним по-голямата картина, която ни връща назад в вярната посока.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР