Преди около 6000 години, а може би и доста преди

...
Преди около 6000 години, а може би и доста преди
Коментари Харесай

Аяуаска - билет към света на духовете за 3000 долара

Преди към 6000 години, а може би и много преди този момент, шамани от първобитни племена в Амазония получават привидение свише. Природни духове влизат в контакт с тях и им дават упътвания за приготвянето на запарка от две растения, които порастват в джунглата.

Така за първи път в дебрите на екваториалните дървета, се слага началото на лечебни церемонии и ритуали, които към днешна дата са образували цялостен клон туризъм за милиони - " Аяуаска туризмът ".

 Снимка 370745

Аяуаска е бъркоч с извънредно противен усет, който има свойството да лекува психически и физически контузии. Въпреки че към момента текат изследвания и проучвания по въпроса, има задоволително сведения, които сочат, че Аяуаската фактически работи, и то много дейно.

По-интересното за тази запарка е, че вкарва човек в положение, което може да бъде оприличено на безсънен сън. Преминалите сходни церемонии индивиди, единомислещо настояват, че отварата ги свързва с финия свят на естествените духове и невидимото - това, което някои биха нарекли " отвъдно ".

Огромен % от хората, докоснали се до магията на Аяуаска, оповестяват за срещи с естествени духове, извънземни и същества от други галактики, време и пространство.

 Церемониите се организират нощем и наложително се водят от подготвен шаман.

Церемониите се организират нощем и наложително се водят от подготвен шаман.

По време на сеанса (или сеансите), приемащият може да изпадне в положение, в което не помни кой е, къде се намира и коя година е - прекарване, наричано " ego death " (смърт на егото). Това може да накара човек да усеща, че умира или че тялото му се разпада на атоми и молекули.

Както можем да си представим, прекарването е извънредно интензивно, необичайно и будещо на първо място благоговение.

Има стотици регистрирани случаи на някогашни ветерани, страдащи от посттравматично стресово разстройство, които получават цялостно излекуване след работа с Аяуаска.

Отварата потвърдено лекува зависимости към хероин, алкохол, кокаин и други високо пристрастяващи вещества, само че тази сфера се нуждае от повече научно проучване. Същата е обстановката и при хората с тежки депресии, страхови разстройства, обсесивни разстройства и други.

 Снимка 370743

Шаманите се кълнат, че " майка Аяуаска ", както я назовават те, лекува и физически неразположения, вариращи от язва и проблеми с жлъчката, до проблеми с черния дроб и сърцето.

Важно е да отбележим, че в множеството елементи на света отварата е неразрешена и третирана от закона като опиат, макар, че няма безусловно никакви данни за опция за пристрастяване. Напротив - всички индикатори и сведения сочат, че Аяуаската е нищо друго, с изключение на мощно, антично лекарство, излъчено от потомство на потомство, което типът ни е употребил с епохи.

Въпреки възбраните в някои страни, приемането на Аяуаска си е законна част от културата тук-там като Перу, Еквадор, Боливия и други околни страни.

 Аяуаска център в Перу.

Аяуаска център в Перу.

През последните 10 години се роди и понятието " Аяуаска туризъм ", поради хилядите ретрийт центрове на територията на изброените южноамерикански страни, които оферират следени церемонии в наличието на шаман. Напливът от целия свят е голям.

Гостите на тези центрове получават извънредно внимание и грижи от домакините, и се подлагат на пречистващи диети с локални билки и растения, преди да стартират сеансите си с отварата. Организират се медитации и йога практики на енергийно заредени места, с цел да може тялото да се пречисти и настрой оптимално добре за срещата с финия свят.

 Свещената котловина в Перу изобилства от аяуаска центрове.

Свещената котловина в Перу изобилства от аяуаска центрове.

По време на церемонията шаманът извършва специфични ритуали и пее самостоятелно на всеки от участниците, с цел да резервира вибрациите чисти от наличието на отрицателни сили.

Честно казано, обмисляме да отидем да проверим цялата тази работа, тъй като звучи много вълнуващо. Само цените, започващи от към 3000 $ (за 14-дневна програма), ни стопират към този момент.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР