Преди около 5000 години древните месопотамци и египтяни за първи

...
Преди около 5000 години древните месопотамци и египтяни за първи
Коментари Харесай

Парфюмът не е от днес

Преди към 5000 години античните месопотамци и египтяни за първи път са създали съчетания от съблазнителни есенции, смоли и ароматни масла. Те са употребявали доста съставки в приготвените аромати, които към момента се ценят в парфюмерията в наши дни. От тамян, смирна, кедър, бадемови масла, розови масла и други, античните основават ароматна козметика, медикаменти, масла и тамян за всички.

Думата „ парфюм " произлиза от латинското „ per fumum " - посредством пушек. Това е по този начин, тъй като античните египтяни са изгаряли парфюмирани смоли като подарък на своите богове.

Производството и очарованието от аромата обхванали целия античен свят - от античен Египет, Месопотамия и Персия, въодушевило гърците и римляните - всяка антична просвета създавала ароматни смеси и мехлеми и флорални води с екзотични съставки за изящни ароматни смеси.

Древното изкуство на парфюмерията в древността е било толкоз комплицирано, че археолозите даже са разкрили изцяло непокътнати ароматни масла в няколко гробници, в това число тази на Тутанкамон.

Всеки същински изисква спазването на правила за нанасяне:

* Точки на пулса: Нанесете мирис щедро върху точките на пулса, тъкмо както правела Клеопатра - като по вътрешната страна на китка, вътрешната страна на лакътя, зад ушите, основата на врата и зад коляното. Това разрешава на аромата да реагира с топлината на тялото ви, тъй че ароматът да може да се излъчва непрестанно.

* Без търкане на китките: Избягвайте да търкате китките една в друга след нанасянето на парфюм, защото това ще докара до раздробяване на молекулите и избледняване на аромата.

* Овлажняване: Поддържането на овлажнена кожа оказва помощ на аромата да остане по-дълго - работи като грунд.

* Ароматна коса: Напръскайте малко парфюм върху четката за коса преди да я употребявате, с цел да добавите мирис на къдриците си.

* Напръскайте се: Напръскайте облеклата си и по-специално шала си - лекото впръскване обезпечава най- подобаващия намек за мирис, на който да се насладите.

* Съхранение: Топлината, влажността и светлината въздействат върху качеството на ароматите, изключително с течение на времето. Не забравяйте да съхранявате всички парфюми на хладно, изсъхнало място и надалеч от прозорците с директна слънчева светлина.

Проучването на изкуството за утайване на ароматите, което е предопределено да усили трайността на парфюма върху кожата, също е сполучлив метод за създаване на мирис.

Кои са най-хубавите способи за обезпечаване на допустимо най-дълготраен мирис?

Овлажняването на кожата ви авансово постоянно оказва помощ за трайността на аромата. За предпочитане е да употребявате не парфюмирано или едва ароматно масло за тяло, а може и подобаващ лосион за тяло. Колкото по-суха е кожата ви, толкоз по-бързо ароматът ще се изпари. Одеколонът и доста аромати, в които преобладават цитрусите, по този начин или другояче имат свойството да се изпаряват бързо, само че част от удоволствието е повторното им щедро нанасяне в горещите дни. Ако всичко изчезва бързо от вас, постоянно се предлага да напръскате косата и облеклата си, откакто първо сте тествали, че не е мощно натрапващ се мирис, посредством напръскване върху тъкан. Тъй като косата и облеклата не са толкоз горещи, колкото кожата ви, ароматът може да изтрае доста по-дълго.

Със сигурност никой не мисли, че има някакво „ вълшебно нещо ", което да накара парфюма внезапно да ухае 100 пъти по-добре на тялото ви. Обикновено се употребяват пулсовите точки. Интересно е и упътването, споделено от Мерилин Монро, само че еднообразно приписван на Шанел и Елизабет Тейлър парфюмът да бъде напръскан на всички места, където желаете да бъдете целунати.

Каквото и да приказваме, всичко е строго самостоятелно. Някои модерни марки оферират на пазара аромати, които са тъкмо предопределени за утайване. Но защото няма парфюмна полиция, всеки може да опитва и да направи своето ароматно комбиниране, което да ви прави щастливи и удовлетворени. Както имате любили цветове и намирате метод да ги носите при всеки комфортен случай, по този начин можете да вършиме и с обичаните си аромати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР