Преди около 200г. полски учен установява, че миньорите работещи в

...
Преди около 200г. полски учен установява, че миньорите работещи в
Коментари Харесай

С какво са полезни солните стаи

Преди към 200г. полски академик открива, че миньорите работещи в солните мини са по-здрави и по-дълголетни. Резултат от проучването е, че въздухът в солните рудници е естествено кондензиран с частици суха сол натриев хлорид и има лековит резултат върху хора с белодробни и дихателни проблеми.

Така при започване на 90-те години на предишният век идва концепцията за пресъздаване на микро климата на солните мини над земята.

По този метод се раждат каквито ги познаваме през днешния ден като по този начин наречената Халотерапия .

Халотерапия е 100% натурален, холистичен и прелестен способ за възстановяване на физическото и психическото положение на човек. Освен това като профилактика, тя усъвършенства имунитета на нашия огранизъм и способността му да се бори с вируси и инфекции, изключително при промяна на сезоните.

А какво в действителност съставляват солните стаи и за какво са толкоз потребни за здравето ни?

Помещенията в солните стаи са напълно покрити със сол, с цел да пресъздадат оптимално близко изискванията на солната пещера.



Халогенераторът разпръсква фини частици здравна сол в пространствата с богато наличие на микроелементи, пресъздаващи тъкмо резултата на солната пещера. Той работи по време на цялата терапия, до момента в който посетителите релаксират в комфортни кресла, а децата се забавляват в стая цялостна с играчки.

Чрез съвременна технология в стаята се основава лечебен микроклимат, непосредствен до този в солните пещери и боровите гори.

Въздухът в самата стая е богат на микроелементи, висок % от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло.

Една от такива солните стаи е на студио , която разполага с инсталация най-голям клас.



При лечението с халотерапията , солта която се вдишва, има свойството да всмуква по натурален метод течностите от носа и от синусите като в това време почиства дихателната система, тъй като солта е естествено антисептично средство с противовъзпалително и антибактериално деяние.

Един сеанс в солната стая се равнява на 4 часа разходка в боровата гора.

Халотерапията работи удобно в доста аспекти:

- Подобряване на имунитета

Сухата йонизирана сол, която разпръскват халогенераторите, насища клетките с потребни йони, а дихателните пътища се почистват от прахуляк и нездравословни частици, каквито има в превишени равнища във въздуха в последно време.

- Дихателната система

Повърхността на лигавиците на дихателните пътища е първичният вход за инфециозните сътрудници.
Естествените свойства на солта прочистват лигавиците и спомагат за ефикасното им и вярно действие.

- Нервната система

Наситената с негативни йони среда въздейства доста добре върху нервната система като понижава:
Стреса, Умората, Главоболието и даже депресията, и по този метод покачва силата и усъвършенства физическото положение на човек.

Препоръчително е при възрастни да се ползва курс от 2-3 визити седмично в продължение на 4 седмици, като е хубаво общият брой на сесиите да бъде в интервала от 10 до 20 процедури. А при децата 3-4 визити седмично.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР