Преди около 118 години, германският концерн Daimler представя автомобил, който

...
Преди около 118 години, германският концерн Daimler представя автомобил, който
Коментари Харесай

Футуристичният Mercedes Simplex, който идва от миналото

Преди към 118 години, немският тръст Daimler показва автомобил, който светът до този миг не е виждал. Той се споделя Mercedes 35 PS (заради мощността му) и има за цел да промени метода, по който хората одобряват колите.
 Снимка 442994

Автомобилът е показан в Ница, а след това взима присъединяване в редица надпревари, в които размазва конкуренцията. Прави го с помощта на ексцентрична за времето си структура с невисок център на тежестта, с лекия си мощен мотор и с ефикасния нагревател, ситуиран в предната част. Именно тази идея се смята, че дава и началото на модерния автомобил.

Днес, Mercedes вземат решение да почетат своя важен модел от предишното с футуристичния концепт Vision Mercedes Simplex. Той наподобява на нещо извадено от предишното и връчено на дизайнерски екип от бъдещето за преправка. Всичко към " колата ", за която няма никаква вяра да премине в серийно произвеждане, се върти към нововъведенията и лукса.
 Снимка 442996

Simplex предлага място за сядане за двама, над чиито глави няма покрив, само че за сметка на това има четири колела, които наподобяват като свободно стоящи във въздуха. Няма даже калници, тъй че в случай че завали, евентуално на водача и неговия сателит няма да им е изключително занимателно.
 Снимка 442992

Там където се намира радиаторът на Mercedes 35 PS, тук има гигантска рамка от розово злато, която обкръжава огромен 3D екран. Не е ясно каква е неговата функционалност, с изключение на естетическа, само че и това е нещо.
 Снимка 442997

Цялостно, Vision Mercedes Simplex има за цел да покаже на какво са способни дизайнерите на немската компания, без да има искания за освен това.

На специфичното показване на концептуалния автомобил, зад кормилото се качи даже водачът от Формула 1 - Люис Хамилтън. Изглежда и той е бил впечатлен от видяното, тъй като разгласява фотография в своя Instagram профил с къс текст: " Тази кола е в действителност произведение на изкуството. "

Задвижването? Разбира се, че електрическо.

View this post on Instagram
A post shared by Mercedes-Benz EQ (@mercedesbenz_eq) on Sep 15, 2019 at 5:21pm PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР